Parisa Amiri

”Det har varit ett jädrigt starkt tv-år”

Parisa Amiri och Sissela Kyle leder Kristallen

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Parisa Amiri och Sissela Kyle leder Kristallengalan.
Parisa Amiri och Sissela Kyle leder Kristallengalan.

NÖJE

Kristallengalan leds i år av Sissela Kyle och Parisa Amiri.

Duon hade aldrig träffats innan men fann varandra direkt.

– Vi har skitkul tillsammans, säger Sissela Kyle.

Ikväll är det dags för årets upplaga av Kristallen där de bästa insatserna inom svensk tv ska prisas. Galen som livesänds från Cirkus i Stockholm leds av skådespelaren och komikern Sissela Kyle och journalisten och programledaren Parisa Amiri.

Aftonbladet får en pratstund med den taggade duon vars magkänsla är god inför kvällen.

– Vi kommer bjuda på en hel del överraskningar och fina musiknummer. Sedan har vi också en del saker som jag och Sissela tycker har varit extra utmärkande och värda att kommentera från tv-året, säger Parisa Amiri varpå Sissela Kyle fortsätter:

– Det har varit ett jädrigt starkt tv-år med bra drama och dokumentärer, men också fördjupande nyheter. Man har ju också tittat mycket på tv, det är fortfarande en av våra bästa och närmaste kompisar.

Sissela Kyle är veteran när det kommer till att leda galor och har bland annat lotsat tv-tittarna genom såväl Guldbaggegalan som QX-galan.

– Jag har inte velat leda galor som jag inte har någon koppling till, men tv är ju absolut en angelägenhet. Det känns väldigt kul att få göra det här tillsammans med Parisa. Vi hade faktiskt inte träffats tidigare även om jag har gillat henne på avstånd. Vi har skitkul tillsammans, det känns jättebra.

Parisa Amiri förklarar att det klickade direkt mellan dem.

– Ja, och det kändes som vi hade träffats förut. Det är så kul att SVT på förhand kände att vi hade liknande profiler och sätt att framföra åsikter och diverse repliker. Men Sissela är komikern här och jag är programledaren även om det såklart hör till att vara lite underhållande.

Sissela Kyle håller dock inte med till hundra procent.

– Jag kanske är komikern, men Parisa är roligast. Men vi är inte där för att roasta och det är inte meningen att vi ska göra oss lustiga över saker, utan snarare lyfta fram saker. Sedan kan man förstås skoja lite på vägen.

Parisa, om du ska jämföra det här med ”På spåret”-nerverna. Hur är det här i jämförelse?

– Där är man ju bara gäst och sitter och leker i princip. Vuxna människor som leker i tv har vi ju en del av. Det som är roligt med det här är att det går ihop med min kritiker-ådra. Att jag får förena det med programledandet är jätteroligt.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar deltagarna i ”Stjärnorna på slottet”

ÄMNEN I ARTIKELN

Parisa Amiri

Sissela Kyle

Kristallen (tv-pris)