Deltagarna i ”Mästarnas mästare” 2022

Emma Green med i Mästarnas mästare.
Emma Green med i Mästarnas mästare.

Nu har deltagarna till nästa säsong av ”Mästarnas mästare” offentliggjorts.

Höjdhopparen Emma Green, speedwayföraren Antonio Lindbäck och störtloppsåkaren Partik Järbyn är tre av de tio som är klara för programmet.

– Jag har väntat på det här i nio år, säger Patrik Järbyn till SVT.

Tio idrottare åker under hösten till Spanien för att spela in nästa säsong av ”Mästarnas mästare”. Idrottarna delas upp i två grupper om fem personer vardera.

Ser man till idrotterna som brukar vara representerade i programmet saknas de vanligaste – fotboll, ishockey och längdskidor.

Grupp ett består av höjdhopparen Emma Green, speedwayföraren Antonio Lindbäck, handsbollsspelaren Ola Lindgren, tennisspelaren Magnus Norman och styrkelyftaren Sofia Loft.

”En stor heder”

I grupp två finns störtloppsåkaren Patrik Järbyn, golfaren Carin Hjalmarsson (fd Koch), dansparet Henrik och Joanna Stillman och boxaren Frida Wallberg.

Järbyn, som avslutade karriären som innefattat 23 SM-guld, två VM-silver och ett VM-brons 2012, säger att han väntat på att få frågan om att tävla i programmet.

– Jag har väntat på det här i nio år. Är det något jag sagt att jag verkligen vill vara med på så är det det här. Det är en stor heder och det ska bli grymt kul, säger Patrik Järbyn.

De tävlar i Mästarnas Mästare 2022:

Grupp 1:

Emma Green, höjdhopp

Antonio Lindbäck, speedway

Ola Lindgren, handboll

Magnus Norman, tennis

Sofia Loft, styrkelyft

Grupp 2:

Patrik Järbyn, alpint

Carin Hjalmarsson (fd Koch), golf

Joanna Stillman och Henric Stillman, dans

Frida Wallberg, boxning

 Antonio Lindbäck med i Mästarnas mästare.
Antonio Lindbäck med i Mästarnas mästare.
Publisert:

LÄS VIDARE