David Lindgren vann ”Stjärnornas stjärna”

Fick en egen jojk av Jon Henrik Fjällgren efter segern

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

David Lindgren vann ”Stjärnornas stjärna”.

Han slog ut Jon Henrik Fjällgren i finalen.

– Jag tror att jag stod som vinnare för att jag i slutändan visade att jag var en bredare artist, säger han efter segern.

Efter åtta veckor av ”Stjärnornas stjärna” står det klart att David Lindgren, 38, vinner musiktävlingen i TV4 och fick ta emot glasstjärnan från fjolårets vinnare Andreas Weise, 33.

David Lindgren och Jon Henrik Fjällgren, 33, sjöng två låtar var i finalen, och en duett tillsammans.

– Jag blev chockad och sedan väldigt glad. Jon Henrik har känts som en demon, han har ett enormt stöd, och det kändes verkligen som att han skulle ta hem det här. Men det blev jag och det känns faktiskt oväntat roligt, jag trodde inte att det skulle betyda så mycket, men det känns jättekul att få vinna, säger David Lindgren.

David Lindgren.
Foto: PILLAN THELAUS
David Lindgren.

”Så olika”

Varför tror du att du vann?

– Jag tror att jag stod som vinnare för att jag i slutändan visade att jag var en bredare artist tror jag, att jag tog mig an de olika genrerna. Jon Henrik har gjort en sådan jäkla resa, han har faktiskt aldrig riktigt sjungit förut och har utmanat sig själv varje helg. Men vi är så olika som artister och jag gör olika genrer hela tiden.

Han säger att det känns roligt att vinna för att han äntligen fick visa vad han går för som artist.

Fick visa vad han gick för

På frågan om han kan tänka sig att släppa mer egen musik framöver nu svarar han:

– Det kan bli svårt att komma igenom bruset när man är en sådan bred artist som jag är. Oftast är det de smalare artisterna som går igenom det där bruset, jag är mer en entertainer känner jag, och jag tror att jag kommer mest till min rätt som liveartist. Men, det är klart jag vill släppa musik, men det är svårt att komma igenom. Det är genom de stora forumen man får göra det i sådana fall, som Mellon.

Nu ska han fira och skåla segern i studion efter sändningen.

– Sedan ska jag åka hem och vara lite ledig. Jag var på arenaturné precis innan det här drog igång, utan paus där emellan, så det ska bli skönt att få landa lite.

Foto: PILLAN THELAUS
Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik: David är fantastisk

Jon Henrik Fjällgren säger att kvällen var fantastisk.

– Jag kände att oavsett så kommer jag bli jäkligt glad, vem som än vinner.

Han säger att han tror att David Lindgren vann för att han är en fantastisk sångare, och han unnar honom vinsten.

– Han är en fantastisk människa. Och nu fick han äntligen chansen att visa hur duktig han är. Att han vinner tycker jag är det bästa som har hänt.

Jon Henrik Fjällgren avslöjar också att han gav David Lindgren en alldeles egen jojk efter sändningen.

– Som en ärogrej, för att jag är tacksam över att ha fått stå emot honom och att vi har kommit nära varandra och blivit vänner.

Publicerad:

LÄS VIDARE