Här är alla nominerade till P3 Guld-galan 2020

Molly Sandén kan ta trippel efter omtumlande år

Av: TT

Publicerad:
1 av 5 | Foto: Fredrik Sandberg/TT
Molly Sandén.

2019 har varit ett riktigt framgångsår för Molly Sandén – hon är en av dem med flest nomineringar på P3 Guld-galan.

På det privata planet har det däremot varit svajigare.

Karriären har gått spikrakt uppåt för Molly Sandén, men året började sådär. Tolvslaget 2018–2019 tillbringade hon på Costa Rica, ensam.

– Den första timmen grät jag helt hysteriskt. Jag kände att nu kan det inte bli sämre, säger hon.

I mars berättade Molly Sandén att det var slut med den tidigare pojkvännen Danny Saucedo med orden "Jag festar ensam just nu". Därefter släppte hon albumet "Det bästa kanske inte hänt än", som är starkt präglad av uppbrottet.

– Det har faktiskt bara blivit bättre och bättre. Musiken har varit en drivkraft framåt, jag har kunnat lägga tankarna på jobb och kunnat rikta sorgen mot någonting kreativt, säger hon.

Investerat i såpbubblor

Skivan har lett fram till att hon nu är nominerad i kategorierna årets artist, årets pop och Guldmicken för bästa liveframträdande på årets P3 Guld-gala.

– Det känns sjukt fint. Jag har hållit på så länge och det har blivit många sådana här galor under åren, jag hade nästan slutat hoppas på att bli nominerad. Att bli nominerad i tre kategorier är mäktigt, säger hon.

Trots att årets artist är det tyngsta priset, är Molly Sandén mest stolt över att ha en chans på Guldmicken.

– Jag har lagt väldigt mycket krut på mina liveframträdanden, verkligen lagt den sista budgeten på såpbubblor och konfetti. Det är där man får fira att man har tagit sig igenom det jobbiga, all ångest, säger hon.

Då släpps ny musik

I kategorin årets artist kommer hon att tävla mot Avicii, Tove Lo, Veronica Maggio och ZE Även Veronica Maggio och Avicii har tre nomineringar vardera, Aviciis postuma album "Tim" släpptes under året.

Mares sommarhit "Sunnanvind" gör upp i kategorin årets låt med bland andra Einárs "Katten i trakten" och det svensk-brittiska stjärnskottet Mabels superhit "Don't call me up" – som har över 427 miljoner strömningar på Spotify.

Båda Molly Sandéns senaste album "Det bästa kanske inte hänt än" och "Större" har blivit strömningssuccéer. Till våren ger hon sig ut på en akustisk turné. Sedan blir det förmodligen ännu mer ny musik.

– Det kommer, jag kan inte låta bli. Jag skriver så länge jag har flow och just nu har jag det. Jag kommer att fortsätta släppa, men jag tar kanske en månads paus innan. Men det kommer att komma någonting innan sommaren, säger hon.

P3 Guld äger rum den 18 januari 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN