"Into the wild"-bussen har lämnat vildmarken

Av: TT

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Sgt. Seth LaCount
Alaska National Guard fraktar bort bussen, som blivit populär genom boken och filmen "Into the wild", med en militärhelikopter.

Den buss som äventyraren Christopher McCandless bodde i – vilket skildras i romanen och filmen "Into the wild" – har lämnat Alaskas vildmark.

Bussen som är tillverkad på 1940-talet har stått utmed vandringsleden Stampede Trail i Alaska sedan 1960-talet. Det var i den som den unge äventyraren Christopher McCandless levde sommaren 1992.

Hans öde, där han efter 114 dagar i vildmaken dog av svält, berättas i Jon Krakauers roman "Into the wild" från 1996 – som sedermera även blev en film 2007.

Nu har bussen fraktats bort med militärhelikopter efter ett beslut av lokala myndigheter. Detta för att undvika att fler turister som vill vandra i McCandless fotspår råkar illa ut.

Den lokala polisen tvingades exempelvis i februari i år undsätta fem italienska turister som gått vilse under en piligrimsfärd till bussen. Andra har till och med mist livet – 2010 drunknade två turister från Schweiz respektive Brasilien under en vandring till bussen.

Mellan 2009 och 2017 genomfördes 15 räddningsaktioner där bussen var målet för de undsatta.

Det är ännu inte bestämt vad som nu kommer att hända med bussen, men ett alternativ som diskuteras är att ställa ut den.

Publicerad: