Mejla

Oisín Cantwell

Hasse Anderssons ”Sommar i P1” är ett program för fullvuxna

NÖJE

Anekdoter av varierande kvalité staplas på varandra.

Hasse "Kvinnaböske" Andersson erbjuder en sommarberättelse för de fullvuxna.

Artisten, låtskrivaren och sångaren sätter sig i en racerbil på något kändisjippo och kommer inte ur den.

Först när delar av kärran demonteras och Andersson kan svänga undan sina knän återfår han friheten. Vid det laget har pressfotograferna gud ske lov åkt därifrån.

Jaha.

Så där fortsätter det. Andersson har prövat på alla möjligt utan att lyckas. Sportfiske och jordgubbsodling. Vår berättare var så säker på att bli bra i golf att han köpte ett prisskåp innan han slog sitt första slag.

Men enda golfpriset Andersson har vunnit är det för mest spektakulära slag efter att ha skjutit en boll i rumpan på en älg.

För ett ögonblick bränner det till. Parallellt med harvande i parker som kompgitarrist i ett numera bortglömt band utbildade sig Andersson till speciallärare och kom att arbeta med barn med handikapp och diagnoser.

"Pilen på lyckohjulet stannade aldrig på fyrklöver" för dem. Men Andersson glömmer dem aldrig och de har gett upphov till flera av hans texter.

Snart är berättelsen dock tillbaka i sin vanliga lunk. Beatles kommer till Sverige 1963 men gör inget avtryck. Julio Iglesias dyker upp på en tv-inspelning och erbjuder skjuts i sin privatjet upp till Stockholm. Andersson tackade nej och grämer sig än i dag.

Och en liten hund slingrar sig om hans ena stövel och börjar jucka. Matte blir röd i ansiktet och försöker slita loss kåtbocken. Tänk vilka dråpligheter livet ändå innehåller.

Musik av Siw Malmqvist och Östen Warnebring kommer och går, detta är ett program för fullvuxna, vi får veta att det var roligt att jobba ihop med Lill-Babs.

Jaha.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Av: 

Oisín Cantwell

Publisert:

LÄS VIDARE

Bo Kaspers Orkester, Dr Alban och Di Leva får nej från Kulturrådet

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarvärdar 2020

Julio Iglesias

Älgar

”Kvinnaböske” Hasse Andersson

Sommar i P1