Stjärnskådisens pengakris: Förlorat flera miljoner

Avslöjades efter exfruns kreditkortskritik

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Robert De Niro.
Foto: Jordan Strauss / AP
Robert De Niro.

Robert De Niro håller på att få slut på ”dinero”.

Skådespelaren uppges ha förlorat miljontals kronor på grund av coronapandemin, skriver Page Six.

Skådespelaren Robert De Niro, 76, och Grace Hightower, 65, var ett par i över 30 år och gifta mellan 1997–2018. Men i slutet av 2018 kom nyheten att de paret skulle separera och har sedan dess bott på olika adresser.

De ligger just nu i skilsmässa och under en förhandling avslöjades det att De Niro har haft det tuffare än vanligt ekonomiskt, skriver Page Six.

Exfruns kreditkortskritik

Under de senaste månaderna har stjärnskådisen förlorat miljontals kronor på grund av coronapandemin som slagit hårt mot filmbranschen. De ekonomiska förlusterna kommer också efter att både hotell och restauranger som De Niro är inblandad i har tvingats stänga.

Detta framkom efter att hans exfru begärt en höjning på sitt kreditkort från cirka 460 000 kronor till närmare 920 000 kronor.

Skilsmässoförhandlingen skedde via Skype där skådespelaren var tvungen att förklara varför han halverat Hightowers kreditkortsgräns.

Foto: EVAN AGOSTINI / AP
Robert De Niro och Grace Hightower var ett par i över 30 år, men ligger nu i skilsmässa.

”Om han har tur tjänar han 69 miljoner kronor i år”

Enligt Caroline Krauss, hans advokat, är De Niro skyldig att betala Hightower cirka 9,2 miljoner kronor per år om han tjänar cirka 138 miljoner kronor eller mer. Om han tjänar mindre än så kan hans betalningar proportionellt minskas för att matcha hans inkomst. Det är det scenario han befinner sig i just, meddelar Krauss enligt Page Six.

– Hans ekonomiansvarige säger att det bästa för De Niro är att om allt börjar vända i år. Om han har tur tjänar han 69 miljoner kronor i år. Dessa människor har, trots sina stabila intäkter, alltid spenderat mer än de har tjänat. Så denna 76-åriga välbärgade man kan inte gå i pension även om han vill för han har inte råd att hålla jämna steg med sin livsstil, säger Caroline Krauss.

Tvingas betala ytterligare

Till slut beslutade domstolen att De Niro ska hålla kreditkortsgränsen till 460 000 kronor i månaden. Men han måste betala ytterligare cirka 690 000 kronor så att Grace Hightower kan hitta ett sommarhus till henne och barnen Helen Grace och Elliot medan De Niro och hans andra barn är i New York.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN