Kanal 5 bekräftar: Lägger ner ”Hyséns”

Glenn: Vet inte om de blev sura när de inte fick vara med på bröllopet

Realityserien ”Hyséns” läggs ned.

Det bekräftar Kanal 5 för Nöjesbladet.

– Jag skulle själv gärna fortsätta för det var skitkul att göra den, säger Glenn Hysén.

Det var i april 2018 som uppgifterna dök upp att Kanal 5 låg i startgroparna för en realityserie med fotbollslegendaren Glenn Hysén och delar av hans familj. Det visade sig stämma och ”Hyséns” började sändas hösten samma år.

Nästan omedelbart blev det konflikter mellan Glenn Hysén och hans exfru Helen Hysén, både i serien och vid sidan om. Allt ställdes på sin spets när det kom krav att Helena inte skulle få vara med i säsong 2.

– Det är väl inget att humma om det. Helena kommer inte vara med och synas och det kommer som sagt inte spelas in något nytt med henne, förklarade Glenns fru Camilla Lendott för Nöjesbladet.

Fick inte filma bröllopet

Bråken eskalerade och när barnen Annie Hysén och Anton Hysén vägrade gå på bröllopet mellan pappa Glenn och Camilla blev klyftan bråddjup. Kanal 5 fick inte heller vara med och filma bröllopet för realityserien. Anledningen var att Glenn Hyséns andra barn, Tobias, Charlotte och Alexander inte ville det.

Det kan ha fått Kanal 5 att dra öronen åt sig. Enligt uppgifter till Nöjesbladet blir det inget mer ”Hyséns” i tv-rutan. De inblandade har inte heller hört något om någon fortsättning.

– Jag har ingen aning faktiskt, säger Annie Hysén som svar på frågan om hon vet om det blir en fortsättning.

Glenn Hysén själv svävar också i ovisshet.

– Vet ej, har inte en susning. Jag skulle själv gärna fortsätta för det var skitkul att göra den. Jag vet inte om de blev sura när de inte fick vara med på bröllopet. Har lite tankar om att det kan vara så. Men man får ju respektera folk som var med på bröllopet som inte vill vara med i tv. Man kan inte bara köra över folk. Släkten sa nej, då sket vi i det, inte mer med det.

Vill ha med barnen i ny serie

Enligt Nöjesbladets uppgifter spelade Kanal 5 in sekvenser när huvudpersonerna provat mat inför bröllopet och kollade in olika ställen att gifta sig på, exempelvis Thorskogs slott utanför Göteborg.

– Det finns nog fortfarande sex-sju program som inte har visats, säger Glenn Hysén.

Tror du det kan ha påverkat Kanal 5 att din exfru Helena inte längre är med?

– Jag tror det är kul för kanalen att det är intriger. Men vi är inte intresserade av det. Vi skulle gärna göra en ny serie, men då ska mina andra tre barn Charlotte, Tobbe ock Alexander vara med. Hur de ställer sig till det vet jag inte, men då är det en helt annan grej.

Helena Hysén: Jag förstår beslutet

Kanal 5 bekräftar att serien är lagd på is.

– Vi älskar Hyséns, vi har varit supernöjda med serien på DPlay och Kanal 5. Som det ser ut nu kommer vi inte att sända Hyséns under hösten eller under våren. Sen vet man aldrig vad som händer framöver, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent för serien.

Har det att göra med att ni inte fick filma bröllopet? Enligt Nöjesbladets källor filmade ni förberedelserna inför bröllopet?

– När man filmar en serie spelar man alltid in mycket material och vissa saker använder man och andra inte. Det är inget konstigt och väldigt vanligt. I det här fallet har det inte att göra med själva bröllopet.

Helena Hysén är inte förvånad att serien läggs på is.

– Jag förstår det. Det här hade kunnat bli väldigt bra om Camilla och Glenn hade skött det, om de hade låtit det vara och kanske kryddat det med till exempel Alexander (Helenas och Glenns son, reds anm). Men att eliminera mig gjorde att de förlorar en stadig inkomst, vilket även jag gjorde.

Publisert:

LÄS VIDARE