Pernilla Wahlgrens svar på kritiken: ”Döp nästa show till ’Kränkt’”

Vassa svaret efter attacken: ”Det här är löjligt”

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Komikern Mårten Andersson anklagar Pernilla Wahlgren för plagiat.

Nu svarar stjärnan på kritiken som hon kallar löjlig.

– Han kan ju döpa nästa show till ”Kränkt”. Han får det namnet av mig, säger hon.

Det var i helgen som komikern Mårten Andersson, 45, gjorde ett utspel och anklagade Pernilla Wahlgren, 51, för plagiat då hon döpt sin kommande show till ”Pernilla Wahlgren har Hybris”.

Nu svarar hon på kritiken.

– Jag har inte sett hans show och hade ingen aning att han ens haft en show som heter så. Vi satt i turnébussen och spånade på namn för nästa show och jag kände att ”Hybris” vore roligt, säger hon till Nöjesbladet.

– Helt ärligt så är det ju hybris att tro att man äger ett uttryck. Mårten har ju haft en show som heter ”Under ytan”. Jag tror inte att han blev nerringd av Uno Svenningsson då, bara för att han snodde hans låttitel. Det är så här det funkar. Det vet Mårten mycket väl, så det här är löjligt.

För tre år sedan turnerade Mårten Andersson runt med sin humorshow ”Hybris” och i slutet av januari har Pernilla Wahlgren premiär på en show med snarlikt namn.

Detta fick Mårten Andersson att se rött och han kritiserade stjärnan hårt på Instagram.

”Ja det är uppenbart att du har hybris Pernilla Wahlgren, som alltså både har snott mitt shownamn och även upplägget på ditt artwork. Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten”, skriver han.

– Med tanke på hur framgångsrik hon är känns det chockerande att man snor idéer från andra, säger Mårten Andersson till Nöjesbladet.

Han kan ju döpa sin nästa show till ’Kränkt’”

Med showen ”Kort, glad och tacksam” upplevde Pernilla Wahlgren en av de största försäljningssuccéerna under hennes 40-åriga karriär.

– Anledningen att vår show heter ”Hybris” är ju att det gått så himla bra. Vi sålde över 150 000 biljetter och hade utsålt hela tiden. Vi spinner ju vidare på det. Det blir ju humor att låtsas att jag fått hybris.

Hur går försäljningen av biljetterna till nya showen?

– Det går hur bra som helst. Som det ser ut nu så har vi sålt ut alla biljetter redan innan premiären. När vi släppte biljetterna blev det ett otroligt tryck. Det var nästan Bianca-hysteri på biljettsläppet, säger hon skämtsamt.

Är det något du vill säga till Mårten Andersson?

– Vi känner varandra och jag tror inte att det är några hard feelings på riktigt. Men han kan ju döpa sin nästa show till ”Kränkt”. Han får det namnet av mig, säger hon och skrattar.

Vad gör du annars i sommar?

– Jag har precis spelat in ”Stjärnorna på slottet” som sänds i jul och just nu unnar jag mig semester här i mitt hus i Marbella. I går var jag och hälsade på Charlotte (Perrelli, reds anm) och tittade på hennes nya fantasiska hus.

Vad tyckte du?

– Alltså jag finner nästan inga ord. Huset är helt makalöst. Fantastiskt. Det är också lite kul att vi är grannar här nere. Det tar ungefär två minuter med bil att köra hem till henne från mig.

Showen ”Pernilla Wahlgren har Hybris” har premiär 23 januari 2020.

PODD: Leif GW Persson om ASAP Rocky: En jävla massa overkill

Aftonbladet Daily sammanfattar händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel och pratar med kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM