Mejla

Anna & Hans Shimoda

Det gäller att vara kreativ i coronatider

Publicerad:
Jovan Radomir, Zinat Pirzadeh med vännen Victor Gulin, Anitha Clemence, Niclas Wahlgren och Mojje Milacki.
Foto: SHIMODA MEDIA
Jovan Radomir, Zinat Pirzadeh med vännen Victor Gulin, Anitha Clemence, Niclas Wahlgren och Mojje Milacki.

NÖJE

Om inte kändisarna kan komma till Shimodas,

får Shimodas komma till kändisarna!

Det gäller att vara kreativ i dessa coronatider.

Att bevaka premiärer och invigningar är av naturliga skäl en svår uppgift i dessa dagar. Antalet inbjudningar som landar i posten och mailen är lika med noll och tristessen hos landets kändisar som är vana vid att springa på kändiskalas ett par-tre gånger i veckan är bedövande. Därför kände vi vår plikt att åtminstone för ett ögonblick bjuda på en smula glamour i det oglamorösa stugsittandet.

Sagt och gjort, utrustade med en röd matta, champagneglas och Trocadero Zero gjorde vi nedslag hos ett antal kändisar som gärna ville ha ett besök på ett par armlängders avstånd. Niclas Wahlgren hängde hemma i Lidingöhuset med sin kompanjon Mojje Milacki och skrev nya låtar, SVT:s programpresentatör Jovan Radomir, som även ledde Serbiens Melodifestival för några veckor sedan, stannade till utanför SVT:s huvudentré och influencern Anitha Clemence tog emot oss hemma i ett mindre renoveringskaos i Östermalmsvåningen. Komikern Zinat Pirzadeh var så om sig och kring sig att hon frågade om det var någon påbjuden klädkod, men så hårda är vi inte. Hon var hur som helst glamorös som få när hon tillsammans med vännen Victor poserade på vår medtagna röda matta hemma i den färgstarka lyan i Hägersten.

OBS! Ingen kändis kom till skada under denna plåtning.

Än så länge klättrar vi inte på väggarna

Att som nöjesjournalist bevaka ”Let´s dance” fredagssändningar är i år omöjligt. Åtminstone tills vidare. Ingen som inte är absolut nödvändig i produktionen släpps in i Magasin 7 i Frihamnen. Däremot har det gått bra att prata med deltagarna på telefon. Sålunda förklarade kändisdottern Penny Parnevik på direkt fråga att det var ännu roligare än hon hade trott. Hon har nämligen redan för flera år sedan uttryckt sin frustration över att vara i stort sett den enda i familjen Parnevik som INTE fått en inbjudan till det populära dansprogrammet. I år är det dock hennes tur och hon trivs som fisken i det berömda vattnet trots avsaknad av publik.

Så vad gör vi själva i denna udda situation? Vi hänger vid vår köksö, lagar mer avancerad mat för att slå ihjäl tid och tar ett glas bubbel i vårt spabad. Ännu så länge klättrar vi inte på väggarna på kvällarna, men snart börjar vi väl plåta varandra och drar på oss smoking och glitterklänning i tv-soffan...

Avslutningsvis har vi intervjuat mathistorikern Edward Blom som enligt egen utsago tillhör en riskgrupp i dessa coronatider. Det skedde via telefon, men den positive matkändisen var kvittrande glad även om de tre barnen gör sitt bästa för att utmana hans tålamod.


3 stycken inställda kändisfester

  • ”Spring Uje spring” är Henrik Schyfferts debutfilm som regissör och har blivit hyllad. Skulle haft galapremiär på Södra teatern den 16 mars.

  • Indian Garden heter en serie indiska krogar i Stockholm som drivs av prisade Karim Rezaul. Den 29 mars skulle hans nya restaurang i Hammarby sjöstad haft stor invigningsfest i regi av festfixaren Johan Carlén.

  • Och så kan vi ju fortsätta tjata om galapremiären för James Bond-filmen ”No time to die” som skulle ägt rum den 1 april. Nu får vi vänta till (minst) november...

Publicerad:

LÄS VIDARE