Let’s dance

”Let’s dance” tillbaka på TV4

TV4 återupptar dansprogrammet – men utan Anders Jansson

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

”Let’s dance” återvänder till TV4 på fredag – men Anders Jansson är fortfarande sjuk.

– På inrådan av vår läkare bestämde vi att han skulle stanna hemma även den här veckan, säger programmets pressansvariga Amanda Hjärtmyr.

TV4 återupptar sändningarna av ”Let’s dance” efter att ha tvingats ställa in programmet tre veckor i rad på grund av risk för coronasmitta. Anders Jansson, 52, är dock fortfarande sjuk och kommer därför inte att medverka i fredagens program.

”Jag kommer tyvärr inte att medverka i fredagens ’Let’s dance’. Jag mår bättre, men känner mig ännu inte fullt frisk. Hoppas på nästa vecka”, skriver han på Twitter.

– Anders är på bättringsvägen, men på inrådan av vår läkare bestämde vi att han skulle stanna hemma även den här veckan. Även sen tidigare gäller att man som tävlande kan bli sjuk en vecka och ändå komma tillbaka veckan efter, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för ”Let’s dance”.

Misstänkt coronasmitta

Övriga deltagare är under onsdagen på plats i repetitionslokalen för att öva på fredagens danser.

– Resterande deltagare och dansare kommer vara på plats på fredag och är supertaggade, säger Hjärtmyr.

TV4 tvingades ställa in det populära dansprogrammet på grund av misstänkt coronasmitta i produktionen, samtidigt som även deltagaren Anders Jansson insjuknade i coronaliknande symtom.

I stället valde man att först sända ett specialprogram, där kändisdansarna fick stanna hemma. I stället medverkade svenska artister som Carola Häggkvist, 53, och Måns Zelmerlöw, 33, med sångnummer. Tony Irving, 53, dansade med TV4-profilen Kristin Kaspersen, 50, och populära ögonblick ur programmets historia visades.

Siw och soldoktorn hoppat av

De följande två veckorna har TV4 valt att reprisera avsnitt ur jubileumssäsongen från 2015 då tidigare deltagare återvände till tävlingen i flera specialprogram under vinjetten ”Let’s dance 10 år”.

Men nu återvänder tävlingen till TV4 under ledning av David Hellenius, 46, och Tilde de Paula, 47, men med en något decimerad deltagaruppställning.

Sedan tidigare är det känt att Siw Malmkvist, 83, inte längre medverkar. Hon valde att hoppa av eftersom hon på grund av sin ålder ingår i riskgruppen. Även Mikael ”Soldoktorn” Sandström har hoppat av tävlingen för att istället återgå till sitt läkarjobb och arbeta med vård av coronapatienter.

Tävlar i programmet gör Andreas Lundstedt, 47, Penny Parnevik, 23, Jan Björklund, 57, Anders Svensson, 43, Alice Stenlöf, 23, Bathina Philipson, 41, Sussie Eriksson, 57, och John Lundvik, 37.

”Let’s dance” blir av på fredag.

PODD Så hårt kan coronaviruset slå mot svenska jordbruket

Sveriges bönder kan drabbas hårt av coronakrisen när säsongsarbetare från utlandet inte har möjlighet att ta sig hit. Arbetslösheten ökar lavinartat i landet och frågan är om de som blivit permitterade borde få jobb inom lantbruket? Vilket är det värsta scenariot vi står inför? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA TIMMAR KVAR! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut! HBO MAX

Hbo Max

Publisert:

LÄS VIDARE

”Let’s dance” fortsätter att ställa in

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

TV4

Anders Jansson