Persbrandts känga efter manuskritiken

Hyllar historien efter Gustafssons avhopp

avLouise Åström

NÖJE

Robert Gustafsson kritiserade manuset till ”Tårtgeneralen” och valde att hoppa av.

Nu delar ersättaren Mikael Persbrandt ut en känga till Robert Gustafsson.

– Jag hörde att nån tyckte manuset ”inte höll tillräcklig nivå”?!, skriver han på Instagram.

Robert Gustafsson valde att hoppa av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons film ”Tårtgeneralen” med anledningen att han inte tyckte att manuset höll.

”Då filmmanus inte nått upp till en tillfredställande nivå har Robert Gustafsson nu valt att tacka nej till produktionen och till att gestalta huvudrollen som Hasse P (Tårtgeneralen), skrev Gustafssons bolag i ett pressmeddelande.

– För att kunna gå helhjärtat in i ett projekt så måste manus kännas bra och vara helt i mål. Nu är det inte riktigt det, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet.

Persbrandt slår tillbaka

Istället axlar Mikael Persbrandt rollen som huvudkaraktären Hasse P. På Instagram hyllar han nu historien om tårtgeneralen och ger samtidigt Gustafsson en känga.

”Apropå #tårtgeneralen. Jag hörde att nån tyckte manuset ”inte höll tillräcklig nivå”?! Jag kan konstatera att denna historia om den svenska småorten, dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan. Nu har vi äntligen tid att filma den”, skriver han på Instagram.

Nöjesbladet söker Robert Gustafsson och Mikael Persbrandt.

ARTIKELN HANDLAR OM