Adam Pålsson som Ted Gärdestad i nya filmen – lika som bär

Nu drar inspelningen av filmen ”Ted – för kärlekens skull” igång.

Den första bilden på Adam Pålsson i rollen som Ted Gärdestad har släppts, och likheten är slående.

Inspelningarna till filmen om Ted Gärdestads liv drar nu igång, och i huvudrollen finns Adam Pålsson, 29, som tidigare har haft huvudroller i ”Torka aldrig tårar utan handskar”, och i SVT-serien ”Boys”. Den första bilden på Adam Pålsson iklädd rollen som Ted Gärdestad (1956–1997) är nu offentlig, och åtminstone utseendemässigt ser han ut att få godkänt i rollen som Ted. Regissören bakom den nya filmen är Hannes Holm, som senast regisserade succén ”En man som heter Ove”.

– Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger han i ett pressmeddelande från Nordisk film.

Teds bror är delaktig i filmen

Någon som också har ett finger med i spelet är Ted Gärdestads bror Kenneth, som tillsammans med Ted skapade musiken som har blivit svenska klassiker. Han har varit delaktig i arbetet med filmen, och har bidragit med inspiration och berättelser.

– Ted brukade säga att en dag utan kärlek är en förlorad dag. Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas och visas upp för en ny generation som kanske bara hört musiken men inte känner till personen Ted Gärdestad så väl, säger Kenneth Gärdestad i pressmeddelandet.

Inspelningen kommer att ske på olika platser i Västra götaland och i Stockholm och har premiär under 2017.

Nöjesbladet har sökt Adam Pålsson.

Publisert:

LÄS VIDARE