Dustin Hoffman tafsade på 17-åring – ber nu om ursäkt

Dustin Hoffman anklagas för sexuella trakasserier mot en sjuttonåring.

Övergreppet ägde rum 1985 under en filminspelning.

– Jag är ledsen. Det reflekterar inte vem jag är, säger Dustin Hoffman i ett uttalande enligt The Hollywood Reporter.

Dustin Hoffman, 80, anklagas för att ha tafsat på en medarbetare under inspelningen av tv-filmen ”En handelsresandes död” 1985.

Författaren Anna Graham Hunter, som var sjutton år vid tillfället, berättar för The Hollywood Reporter att Hoffman uppträdde på ett olämpligt sätt. Förutom tafsandet ska han även ha pratat med henne om sex på ett opassande sätt.

”Han bad mig att ge honom en fotmassage min första dag på jobbet; Det gjorde jag. Han var öppet flörtigt, han tog mig på rumpan, han pratade om sex med mig och framför mig. En morgon gick jag till hans omklädningsrum för att ta hans frukostbeställning. Han tittade på mig och flinade, tog tid på sig. Sedan sa han; ’Jag tar ett hårdkokt ägg... och en löskokt klitoris.’ Hans entourage bröt ut i skratt. Jag gick, mållös. Sedan gick jag in på toaletten och grät”, skriver Anna Graham Hunter i ett uttalande till The Hollywood Reporter.

”Han var ett rovdjur”

Hunter förde dagbok under tiden som hon jobbade med inspelningen. Där beskriver hon hur Duffman tog henne på rumpan fyra gånger, när hon följde honom till hans limousine. Hon slog till honom hårt varje gång. Men när hon berättade om övergreppen för sin handledare, fick hon rådet att hålla tyst och sätta några av sina värderingar åt sidan för tv-produktionens skull.

”Vid 49 års ålder förstår jag vad Dustin Hoffman gjorde då det passar in i det utbredda mönster som kvinnor upplever i Hollywood och överallt. Han var ett rovdjur, jag var ett barn och det här var sexuella övergrepp”, skriver hon vidare i uttalandet.

Dustin Hoffman har nu bett om ursäkt.

”Jag har den största respekt för kvinnor och mår hemskt över att jag kan ha gjort något som har försatt henne i en obekväm situation. Jag är ledsen. Det reflekterar inte vem jag är, lyder ett uttalande från den Oscarsvinnande skådespelaren till The Hollywood Reporter.

Publisert:

LÄS VIDARE