Martin Timell misstänkt för våldtäkt

Kritiken efter galan: TV4-profilerna skämtade om #metoo

Drog skämt om badtunna på branschgala

Av: 

Louise Åström

NÖJE

Martin Timell är anmäld för våldtäkt efter en incident i en badtunna.

På tisdagens branschgala skämtade TV4-profilerna Renée Nyberg och David Hellenius om metoo och att efterfesta i badtunna vilket nu fått flera av gästerna att reagera.

– Vi var många som tyckte det kändes obekvämt, säger Mimmi Sköldberg.

David Hellenius och Renée Nyberg skämtade om badtunnor.

Under tisdagen hölls en stor branschgala på Blå hallen i Stockholm. Där var TV4-profilerna David Hellenius och Renée Nyberg konferencierer. Efter galan har flera personer reagerat på flera av de skämt som förekom under kvällen. Programledarna ska ha skämtat om metoo-rörelsen vid upprepade tillfällen.

– Det skämtades hela tiden i stil med ”oj, nu kanske jag kom lite för nära” och kring vad som var okej efter TV4:s nya regler. Hashtaggen nämndes och det var så många anspelningar på händelserna runt metoo att jag började tappa räkningen, säger Mimmi Sköldberg, 38, kundstrateg på kommunikationsbyrå som också kritiserat kvällen i Resumé.

Skämtade om badtunna

Mest reagerade hon på ett skämt om en efterfest i en badtunna. ”Äntligen hemma” profilen Martin Timell är anmäld för våldtäkt efter en incident i en badtunna. TV4-gruppen var huvudsponsor till tisdagens evenemang.

– Det var det som var grövst. Jag kan inte citera skämtet ordagrant men det handlade om en efterfest i en badtunna. Och det var uppenbart vad han syftade på.

Elin Ahlden, 40, var också gäst på galan. Hon är konsult och delägare i en PR-byrå. Även hon reagerade på skämtet om badtunnan.

– Jag hajade verkligen till. Jag tyckte att skämtet var flagrant, säger hon.

”Dålig stämning”

Hon anser att det är dags att gå ifrån konceptet som säger att det är okej att skämta om precis allt.

– Att stå på en scen inför 550 professionella kommunikatörer och reklamare och skämta bort det som gör oss alla obekväma är bara mer av samma. Det är slentrianmässigt och trött. Låt oss istället testa att ha dålig stämning, att vara obekväma en stund. Kanske till och med vara obekväma tillsammans. Den här branschen behöver också rannsaka sig. Vill vi ha en förändring måste vi våga vara allvarliga.

Elin Ahlen beskriver hur hon känner sig sorgsen. Mimmi Sköldberg använder ordet trött.

– Jag kände en total känsla av trötthet. Vi var många som tyckte det kändes obekvämt, säger Mimmi.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

David Hellenius svarar på kritiken: ”Var inte meningen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Timell misstänkt för våldtäkt

Metoo

David Hellenius

Renée Nyberg

Martin Timell

TV4

Våldtäkt