Blondinbella kan få 100 miljoner – för sitt imperium

”Vi har dialog med ett stort internationellt bolag”

avLinn Elmervik

Det kan bli klirr i kassan för Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 27.

Enligt Breakit förhandlar bloggaren om att sälja delar av skönhetsmärket Löwengrip Care and Color – för drygt 100 miljoner kronor.

– Vi har dialog med ett stort internationellt bolag, säger Isabella Löwengrip till sajten.

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE
Isabella Löwengrip.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip grundade skönhetsmärket Löwengrip Care and Color (LCC) 2012. Fem år senare har bolaget blivit en kassako.

Nu funderar proffsbloggaren och entreprenören på att sälja delar av LCC – och kan få belopp i hundramiljonersklassen för aktierna.

Enligt Breakit har Isabella Löwengrip och hennes kollega Pingis Hadenius anlitat investmentbanken Carnegie för att få in en ny delägare i bolaget.

”Vårt bolag är väldigt välmående”

Källor till sajten menar att Löwengrip Care and Color i dag är värt mellan 300 och 400 miljoner kronor och att en ny delägare därmed skulle behöva punga ut drygt 100 miljoner kronor för att bli en del av bolaget.

Isabella Löwengrip bekräftar att förhandlingar pågår.

– Vi har dialog med ett stort internationellt bolag, det vore roligt om det går igenom. Men om inte så fortsätter vi bygga organiskt. Vårt bolag är väldigt välmående och har gått med vinst sedan år ett, säger hon till Breakit.

”Ingen stress”

Hon vill däremot inte kommentera några summor.

– Om vi ska sälja ska det vara till rätt parter och för rätt värdering. Annars väntar vi, ingen stress.

Utöver Löwengrip Care and Color driver Isabella Löwengrip skoföretaget Flattered och investmentbolaget Löwengrip Invest.

Hon startade sin framgångsrika blogg 2005. I mars i år berättade hon att bloggen omsätter drygt 500 000–600 000 kronor i månaden.

ARTIKELN HANDLAR OM