Camilla Läckberg om barnen: ”Straffar inte”

avRebecka Ljung

1 av 3 | Foto: Thomas Johansson
Camilla Läckberg - succéförfattare och mamma.

Camilla Läckberg ryter mot föräldrar som inte sätter gränser.

I sin blogg diskuterar författaren uppfostran.

– Jag straffar inte mina barn – men bryter de reglerna vi satt upp, så får det konsekvenser.

Camilla Läckberg, 42, nämnde förra veckan sin syn på barnuppfostran och regler under sin intervju i ”Skavlan”. Nu skriver författaren ett brinnande blogginlägg på ämnet. Hon känner sig missförstådd.

– Jag straffar inte mina barn – men bryter de reglerna vi satt upp, så får det konsekvenser … Det utdelas inga spöstraff och jag är inte en elak, dominant mamma som inte lyssnar på mina barn, skriver Läckberg.

Camilla Läckberg håller inte alls med föräldrar som menar att konsekvenser eller straff är onödiga och saknar effekt.

Läckberg: ”Det är bullshit!”

– Jag tycker det är bullshit! Att få konsekvenser av att bryta regler är något som för mig ligger naturligt i mänskliga naturen …

I deckarförfattaren och ”Let’s dance”-profilens omgivning finns det förstås föräldrar som inte tror på konsekvens- eller straffilosofin.

Det syns på deras barn, tycker Läckberg, som bloggar att en del barn ”uppför sig som vildar”, vilket hon tycker bara innebär en sak – att de är ouppfostrade.

– … Jag får bita mig i knogen när jag ser deras vilda, berättigade, bortskämda, söndercurlade ungar … Ni som tycker ni har ”jättehärliga” och ”livliga” barn som far runt som galningar medan ni sitter lojt i soffan … Vi tycker inte era barn är charmiga. Alls. Vi tycker bara ni ska skärpa er. Och uppfostra era barn.

Läckberg och Sköld bloggar om barn

Vilka situationer som retar upp Läckberg? När ett barn på besök försöker tjata till sig läsk, godis eller andra snacks hemma hos henne, utan att föräldern säger ifrån, är ett exempel.

Camilla Läckberg bloggar för Mama, ihop med fästmannen Simon Sköld, 29. Läckberg har tre biologiska barn och två bonusbarn sedan tidigare. Paret har en snart ettårig dotter tillsammans.

ARTIKELN HANDLAR OM