Kent: ”Var ett jävla skitår”

Gjorde succé – men är missnöjd med världen

1 av 3
NÖJE

Kent vann dubbla priser på årets Grammisgala.

Trots sitt succéår, och sista tid tillsammans, är de missnöjda med 2016.

– Det var ärligt talat ett jävla skitår på många sätt, säger Markus Mustonen.

För allra sista gången syntes Kent ihop som band. Gruppen har under 2016 ägnat sig åt sin stora avskedsturné och upplöstes den 17 december.

På Grammisgalan fick de ta emot två priser. Dels vann de i kategorin ”årets rock” men även i ”årets album”. Framgångsreceptet sammanfattar gruppen på följande sätt:

– Det är hårt arbete, säger Sami Sirviö till Nöjesbladet.

Fick stående ovationer

När gruppen fick ta emot sitt första pris höll de ett tacktal där de påtalade att det nu var den allra sista gången de befinner sig i den här konstellationen.

– Vi har gjort en resa där vi gjort slut med varandra 27 gånger. Det innebär att vi fortfarande har väldigt många kvar att tacka, sa Jocke Berg från scenen.

Tacktalet visade sig dock bli den näst sista gången gruppen stod på scen tillsammans. När de fick ta emot kvällens andra pris fick de stående ovationer av publiken.

– Jag skulle bara vilja passa på att tacka mina kamrater i orkestern som vi brukar kalla dem. Utan dem så hade ja inte haft det här livet och jag hade nog inte varit så lycklig som jag är och det man kan säga är väl att om vi klarar av att göra den här grejen som klarar vem som helst det. Tack”, sa Jocke Berg från scenen.

”Ett skitår”

Även om bandets sista år tillsammans varit ett succéår anser de att det hänt mycket tråkigt år 2016.

– Själva avslutet blev ju mycket bättre än vad vi hade tänkt oss. Men globalt, i resten av världen, var det ju katastrof, säger Sami Sirviö.

– Det var ärligt talat ett jävla skitår på många sätt. Det var mycket som hände. Många dog och det var idioter överallt. Det var bättre förr, helt enkelt, säger Markus Mustonen.

– Jag skulle bli förvånad om 2017 blir sämre än 2016, säger Jocke Berg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kent