Robert överlevde parkour-olycka: ”Han hade änglavakt”

Robert får hjälp av medium i ”Räddad av änglar”.

1 av 3
NÖJE

Robert Stafsing var med om en otäck olycka, och klarade sig från döden med en hårsmån.

Nu får han hjälp att bearbeta traumat med mediet Birkan Tore i ”Räddad av änglar”.

– Jag förstår inte hur en kropp, en människa kan klara ett sånt fall, säger Robert Stafsing.

2012 var Robert Stafsing, 23, från Kungsbacka med om en riktigt otäck parkour-olycka. Han filmar ofta sina svåraste hopp, och just den dagen skulle han göra en film åt en sponsor. Samtidigt som hans kompis filmade hoppade han mellan två tak. Men tricket gick fruktansvärt fel. Robert halkade, slog i stuprännan på taket där han egentligen skulle landa, och föll fritt fyra meter ner i asfalten. Han fick allvarliga frakturer och flera hjärnblödningar och i ambulansen på väg till sjukhuset stannade hjärtat, men återupplivades av vårdpersonalen två gånger.

– Veckan innan hade jag en väldigt konstig känsla. Samma dag som jag gick ut sa jag ”jag älskar dig” till min mamma och pussade henne. Och en timme senare ligger jag på min dödsbädd, säger Robert Stafsing till Nöjesbladet.

I dagens avsnitt av ”Räddad av änglar” träffar han det världskända mediet Birkan Tore för att återuppleva olyckan, och för att få mediets syn på varför han överlevde. Birkan Tore lever enligt filosofin att alla människor har minst två skyddsänglar, och i programmet får Robert veta att han hade änglavakt just den där dagen.

– Jag hade varit väldigt skeptisk, man har blivit lärd som barn att logik är fakta och sant, det är det som betyder någonting. När jag såg de här grejerna tappade jag mig själv och glömde allt som jag lärt mig. Vad är det som är sant, och inte sant egentligen?, säger Robert Stafsing.

”Har haft visioner efter olyckan”

Robert var tidigare skeptisk till övernaturliga fenomen – men har nu ändrat inställning. Efter olyckan har han upplevt övernaturliga saker som är svåra att förklara.

– Han har gett mig svar på väldigt många saker. Jag har har haft lite konstiga visioner efter olyckan. Jag trodde jag var galen, men han sa att ”det är du inte”. Jag tror att alla har samma potential att prata med sina änglar eller de döda runt sig, man ska bara vara vaken för det, säger han.

Har du velat utveckla dina visioner efter att ha träffat Birkan Tore?

– Både ja och nej, det är lite läskigt och man blir lätt övertänkande. Jag har försökt tona ner det, säger han.

Trots det han har gått igenom sysslar Robert fortfarande med parkour. Efter flera operationer lever han med 19 titanplattor och skruvar i ansiktet, men förutom lite nedsatt luktsinne är han i dag mirakulöst nog helt återställd efter olyckan. För Robert känns det nervöst men samtidigt roligt att se programmet.

– Nu när jag har sett tillbaka på det så väcker det väldigt mycket känslor. Jag är väldigt glad att jag överlevde det där. Jag förstår inte hur en kropp, en människa, kan klara ett sånt fall, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

parkour

Olycka

Olyckor