Stjärnan i blåsväder efter sexscen med minderårig

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: AP
Alec Baldwin.

Alec Baldwin spelade in heta sexscener med en minderårig skådespelare.

Nu påstår stjärnan att han aldrig visste om hennes ålder.

– Han har spelat Donald Trump för mycket så han inte längre vet skillnaden på fejkade nyheter, säger en av filmens producenter till Hollywood reporter.

I veckan släppte Alec Baldwin sin självbiografi. Det är särskilt ett parti i boken som fått uppmärksamhet, avsnittet när han berättar om de omtalade sexscenerna med Nikki Reed, känd från ”Twilight -serien”, i indiefilmen ”Mini’s first time” från 2006.

Enligt Alec Baldwin visste han inte att Reed vid filminspelningen var 16 år. Han ska ha blivit rasande på filmens producenter när han fick veta hennes riktiga ålder.

”Jag var 47 år, och tanken slog mig aldrig att fråga hur gammal Nikki Reed var. När jag fick veta, precis när vi slutat filma, att hon var 17, så blev jag galen på producenterna, som hade sagt något annat till mig”.

Producenterna: Alec Baldwin ljuger

Dana Brunetti, som producerade filmen tillsammans med skådespelaren Kevin Spacey och Evan Astrowsky, går nu till motattack och anklagar Baldwin för att ljuga.

– Det är en lögn. Jag läste om det, och tänkte: ”Vad i...”. Självklart visste han om hennes ålder. Det är därför det inte är några nakenscener i filmen, säger Dana Brunetti till Hollywood reporter.

Brunetti backas upp av Astrowsky som också säger att Alec Baldwin visste om att Nikki Reed var 16 år. Han är även förvånad att stjärnan uppgett fel ålder i sin bok.

”Valde ut Nikki Reed för rollen”

Enligt Brunetti ska Baldwin ha varit med och valt ut Nikki Reed till rollen.

Baldwin och Brunetti har fortsatt diskussionen på Twitter där anklagelserna haglar.

– Om han bara sagt att han inte visste om hennes ålder, hade jag bara tänkt att han är en lögnare, och släppt det. Men när han anklagar producenterna kan jag inte släppa det. Han får det att se ut som att vi gjorde något oetiskt och smutsigt. Det får oss att se dåliga ut. Inser han ens att Kevin också var en av producenterna? säger Dana Brunetti.

Kevin Spacey har ännu inte kommenterat saken.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hollywood

Twilight