Linda Bengtzing släpper bok – och hyllar Läckberg

1 av 2 | Foto: IBL
Linda Bengtzing släpper barnbok.
NÖJE

Schlagerdrottningen Linda Bengtzing tar ett nytt steg i karriären och släpper barnbok.

Samtidigt hyllar hon Camilla Läckberg som ställt upp som mentor.

– Hon har gett sina innersta tips, och aldrig sett mig som en konkurrent, säger Linda Bengtzing.

2015 tog Linda Bengtzings karriär en ny väg när hon bestämde sig för att börja skriva barnbok. Projektet har dröjt, men från och med den första maj finns del ett i serien ”Boxarn och Prinsessan”, ”Äventyret på kyrkberget”, ute till försäljning.

– Det här är ett långt projekt, och den har legat klar ganska länge. Jag får en provbok i min hand i dag och kan knappt vänta. Jag kommer gråta tror jag, säger Linda Bengtzing, 43.

Hyllar Läckberg

Samtidigt passar hon på att hylla deckarförfattarinnan Camilla Läckberg, 42, som har funnits vid hennes sida som stöd under processen.

– Jag har fått ovärderlig hjälp av Camilla Läckberg. Hon är fantastisk på att jobba hårt den kvinnan. Jag har sugit ur henne det som är viktigast och hon har alltid svarat och alltid hjälpt mig. Hon har gett sina innersta tips, och aldrig sett mig som en konkurrent, och det tycker jag är fantastiskt, säger hon.

Även dottern Vera, 8, verkar ha en betydande roll att bokprojektet överhuvudtaget blev av.

– Det började med att jag berättade historier för Vera. Det är läskiga skrönor så jag har tvistat dem lite så att det blir barnvänligt. Hon tyckte det var så roligt så hon ville höra samma historia varje kväll i nästan ett år. Då tänkte jag ”men gud, jag kanske ska göra någonting med den här?”.

”Bygger på barndomen”

”Äventyret på kyrkberget”, är först ut att publiceras av tre färdigskrivna böcker i serien. Mysterierna i böckerna har sitt ursprung i svenska skrönor, men schlagerdrottningen har även tagit självbiografisk inspiration.

– Tvisten bygger på min barndom, karaktärerna bygger på min barndom. Det startar med en händelse som jag skäms fruktansvärt mycket för, men jag slog min bästa kompis för att hon tyckte om fel hundsort. Därav karaktären Boxarn.

Bästa barndomsvännen fick rollen som Prinsessan i böckerna. Förhoppningen är att boken ska förbättra läsförståelsen hos barn, och ett pedagogiskt typsnitt ska hjälpa till med det. Jojo Borg Larsson är illustratör.

– Nu ska jag ge mig in i en helt ny marknad, så det är läskigt som bara den. Men jag är så stolt över vår bok, galet stolt, säger Linda Bengtzing.

ARTIKELN HANDLAR OM