Uppgift: Angelina Jolie ville agera lockbete för krigsherre

NÖJE

Angelina Jolie och Brad Pitt ville bjuda Joseph Kony på middag – för att gripa honom.

Läckta rättsdokument avslöjar att Jolie ville agera lockbete för att få fast den ugandiske rebelledaren, skriver The Sunday Times.

1 av 2 | Foto: AFP

Enligt dokumenten erbjöd sig Angelina Jolie, 42, själv att hjälpa till att gripa Joseph Kony, som med sin armé Herrens motståndsarmé har spridit skräck i flera afrikanska länder i många år.

Luis Moreno Ocampo, före detta chefsåklagare för Internationella brottmålsdomstolen (ICC), skriver i ett mejl att stjärnan erbjudit sina tjänster för att locka in rebelledaren i en fälla.

Enligt chefsåklagaren ville Angelina Jolie bjuda in Kony på middag för att sedan gripa honom. Jolies dåvarande make Brad Pitt, 53, ska ha varit med på noterna.

”Brad kommer”

”Glöm andra kändisar, hon är den som gäller. Hon skulle älska att gripa Kony. Hon är redo. Förmodligen kommer Brad också”, skriver han i ett mejl till en medarbetare.

”Brad är stöttande. Låt oss prata logistik”, ska Jolie har svarat.

Moreno Ocampo ska ha ställt sig positiv till idén.

Okänt var Kony är

Angelina Jolie har tidigare uttryckt sin avsky för rebelledaren offentligt.

– Jag tror inte jag vet någon som inte hatar Joseph Kony. Han är en extraordinärt hemsk människa, sa hon till The Telegraph 2012.

Joseph Kony har bedrivit en våldsam kamp i norra Uganda för att upprätta ett teokratiskt styre i området i flera år.

I våras kallade USA hem sina soldater från Centralafrikanska republiken efter att ha deltagit i jakten på Kony sedan 2011. Var han finns i dag är okänt.

Det här är Joseph Kony 00:33

Läs också:

Kony tvingar barn att döda sina föräldrar
”Befälhavarna frågade om man var trött – den som svarade ja blev skjuten”

ARTIKELN HANDLAR OM