Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

Lena Headey blev trakasserad av Harvey Weinstein

”Jag kände mig helt maktlös”

Av: 

Emelie Anderberg

NÖJE

Flera kvinnor i Hollywood har trätt fram och berättat om de sexuella övergrepp som Harvey Weinstein ska ha utsatt dem för.

Nu delar ”Game of thrones”-stjärnan Lena Headey med sig av sin upplevelse.

”Hela min kropp blev spänd”, skriver skådespelerskan på Twitter.

Skådespelerskan Lena Headey, som spelar Cersei Lannister i ”Game of thrones”, delar nu med sig av sin personliga upplevelse av Harvey Weinstein. På Twitter har hon postat sin historia, som beskriver hur filmmogulen utsatt henne för sexuella trakasserier vid två tillfällen.

Lena Headey beskriver hur hon första gången träffade Weinstein på filmfestivalen i Venedig 2005. Han ska då ha tagit med henne på en promenad vid vattnet, där han ska ha kommit med flera förslag och kommentarer. Hon berättar sedan hur hon återigen träffade Weinstein i Los Angeles ett år senare, och hur han då ska ha frågat flera gånger om hennes kärleksliv. Han ska då även ha bjudit med henne till sitt hotellrum för att visa ett manus.

”Han var tyst efter att jag sagt det”

Skådespelerskan berättar att hon redan då sa till producenten att hon inte var intresserad av någonting annat än jobb: ”Snälla, tro inte att jag går in i hissen med dig av något annat skäl”, skriver hon på Twitter.

”Han var tyst efter att jag sagt det, rasande”, skriver Lena Headey om händelsen. Vid tillfället ska Harvey Weinstein ha hållit sin hand på hennes rygg och ”fört henne framåt” i hotellkorridoren. När hans hotellnyckel inte fungerade ska han ha följt med henne tillbaka ner i lobbyn och viskat i hennes öra att hon inte fick berätta om det här för någon.

Efter händelsen ska skådespelerskan ha satt sig i sin bil och gråtit.

Lena Headey är en av många kvinnor i Hollywood som nu öppet har berättat om Harvey Weinsteins sexuella trakasserier. Några andra som har trätt fram är Meryl Streep, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie och Cara Delevingne.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på super-tv:n från LG. Spara över 8000 kr! Köp här.

Komplett.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: De anklagar Harvey Weinstein för sexuella övergrepp

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexbrottsanklagelserna mot Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Meryl Streep

Angelina Jolie

Cara Delevingne

Game of thrones