Oscarvinnaren klar till True Detective säsong 3

Foto: Chris Pizzello / TT / NTB Scanpix
NÖJE

True Detective har ännu inte fått grönt ljus för en tredje säsong, men huvudrollen är redan säkrad.

Oscarvinnaren Mahershala Ali kommer att vara en eventuell tredje säsong

True Detective är en TV-serie som har dragit masspublik. Nu har huvudrollsinnehavaren för en potentiell tredje säsong bekräftats, oscarvinnaren Mahershala Ali, skriver EW. Och arbetet med att få grönt ljus för säsong tre är även det i full rullning.

– Jag har läst fem manus för den tredje säsongen. Jag är mäktigt imponerad och mycket exalterad över vad jag har läst. Jag vill inte avslöja handlingen, men jag tycker verkligen den är fantastisk, berättade Casey Bloys, VD för HBOs programavdelning på en pressträff i dagarna.

Han tillade sedan att de i skrivande stund är på jakt efter duktiga regissörer, ett sista steg innan säsongens upplägg kan visas till högsta hönsen på HBO och godkännas för inspelning.

True Detective blev en omedelbar publikfavorit då den första säsongen med Woody Harrelson och Matthew McConaughey i huvudrollerna hade premiär 2014. Andra säsongen hade svårt att leva upp till den första, men mottogs ändå väl av både publik och kritiker. Dess huvudrollsinnehavare var bland annat Vince Vaugh, Colin Farrell och Rachel McAdams.

Mahershala Ali vann i februari en Oscar i kategorin bästa manliga biroll för sin prestation i Moonlight. Han har tidigare prisats för roller i TV-serier som Luke Cage och House of Cards.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

HBO