Anna Book om sveket och viktuppgången efter Melodifestivalen

Anna Book diskades i sista sekund från Melodifestivalen 2016.

Då vände folk henne ryggen.

Nu berättar hon om den svåra tiden som följde.

– Det är klart man blir väldigt ledsen när man märker att folk hugger en i ryggen. Det är ett jättesvek, säger Anna Book.

Med bara dagar kvar till första deltävlingen i Melodifestivalen 2016 diskades Anna Book, 46, och bidraget ”Himmel för två”.

Petningen ska ha tagit hårt på artisten, som började må psykiskt dåligt. Det avslöjar hon i podcasten ”MultiMammorna”.

För Nöjesbladet utvecklar hon:

– Det som händer är att folk inte tycker det är roligt när det blir lite tufft. Man vill gärna sitta på vip-hyllan och dricka champagne och gå på fester, säger Anna Book.

– Jag hade stöd från de som var absolut viktigast, men jag blev väldigt, väldigt sviken av folk jag jobbade med och som jag tycker borde ha funnits där för mig.

Hon fortsätter:

– När det blir lite tufft och man råkar ut för ett bakslag är det jävligt lätt för folk att sticka. De går vidare dit där det inte finns några problem, där ingen mår dåligt.

Gick upp i vikt

Anna Book, som tidigare gjort en gastric bypass-operation, lyckades åren innan Melodifestivalen gå ner över 60 kilo i vikt, från 130 till 70 kilo. Efter diskningen började hon gå upp igen.

– Jag slutade käka. Allt som blev var ingen bra kombo med den problematiken jag har med ämnesomsättning och hormoner och allt.

Krisen fortsatte under våren och sommaren förra året, och det var först i början av 2017 som allt vände.

Tackar ”Biggest loser”

Anna Book säger att hon började jobba med sig själv mentalt. Hon tackar även ”Biggest loser VIP” för vändningen.

– När jag väl bestämde mig för att tacka ja, efter mycket tjatande från deras sida, så förstod jag att jag inte kan göra den resan, oavsett hur långt jag kommer i tävlingen, om jag inte går in och jobbar med det mentala. Det mentala har varit absolut a och o för mig, på riktigt. Jag visste att jag inte kommer klara att göra den här livsstilsförändringen om jag inte börjar jobba med det ”här psyket”, säger Anna Book och skrattar till.

Även om hon inte är klar med resan, varken fysiskt eller mentalt, mår hon bättre än vad hon gjort på länge.

– Jag är otroligt glad att jag börjat lyssna och tro på mig själv.

Publisert:

LÄS VIDARE