Bästa vännen om sorgen efter Christian Wallin: ”Alldeles för tidigt”

Hyllar vännen i känslofyllt inlägg på Facebook

NÖJE

Christian Wallin, känd från ”Småstadsliv” är död.

På Facebook hyllar Christer Johansson sin bästa vän och berättar om sorgen och beslutet att fortsätta med humorgruppen.

– Vi gör det för dig Christian min bästa vän, skriver han.

1 av 2 | Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio
Christian Wallin, till vänster, och Christer Johansson som tillsammans skapade Småstadsliv. Christian Wallin har nu gått bort, 39 år gammal.

Christer Johansson var bästa vän med Christian Wallin. De två startade humorgruppen ”Småstadsliv” tillsammans i Alfta. I ett kök på jobbet växte de populära karaktärerna och historierna fram.

Christian dog i tisdags, 39 år gammal. Nu berättar Christer om sorgen i ett inlägg på Facebook.

”Min Christian min barndomsvän min bästa vän min kollega som jag pratade med allt om är inte med oss längre, man gråter man blir arg man blir orkeslös omvartannat, det var för tidigt alldeles för tidigt”, skriver han.

Han tackar även för det stöd han fått efter att Christian dött och berättar om vännernas resa tillsammans. Hur de 2010 livrädda klev upp på scenen på Edsbyns Hembygdsgård för att sju år senare turnera mellan slutsålda salonger i Sverige.

”Såg på varandra och log”

Han berättar också om ett möte som inträffade under humorgruppens senaste turné. En person som observerat vännerna tillsammans ställde frågan ’ni är ganska tighta va?’.

”Jag och Christian såg på varandra och log, Christian svarade
’Ja jag brukar säga såhär att om jag skulle dö mitt i en mening så finns det bara en som skulle kunna avsluta den, och det är Christer’”, skriver han och fortsätter:

”Och det är vad jag tänker göra Christian, jag tänker avsluta det vi påbörjade för vi var definitivt inte klara. Vi i Småstadslivsgänget tänker fortsätta göra det vi älskar, göra film stå på scen och göra folk glada och sprida glädje.
För det behövs mer än någonsin i denna tid av idag med alla dessa mörka krafter därute i världen. Vi måste få skratta och vara glada om än för en liten stund, så viktigt för kropp och själ”, skriver han.

Han avslutar inlägget med:

"Vi gör det för dig Christian min bästa vän".