Paret Clooney ska ge 3000 syriska barn utbildning

1 av 3 | Foto: Eric Gaillard / X00102
NÖJE

Skådespelaren George Clooney och han fru, människorättsaktivisten Amal ska skänka miljoner för att ge flyktingbarn utbildning.

”Vi vill inte förlora en hel generation för att de hade oturen att födas på fel plats vid fel tidpunkt”, säger paret i ett uttalande

Skådespelaren George Clooney och hans fru, människorättsjuristen Amal Clooney, vill hjälpa syriska barn på flykt att få utbildning.

I Libanon finns enligt FN runt 200 000 syriska flyktingbarn som inte går i skolan. Clooneys välgörenhetsorganisation The Clooney foundation for justice går nu ihop med Google, teknikföretaget HP, Unicef och Libanons utbildningsdepartement för att erbjuda skolgång åt ungefär 3 000 barn.

"Vi vill inte förlora en hel generation för att de hade oturen att födas på fel plats vid fel tidpunkt", säger paret Clooney i ett uttalande.

Tillsammans med Google och HP skänker de motsvarande drygt 26 miljoner kronor för att finansiera skolmaterial, transporter och lärare.

De syriska barnen ska utbildas på allmänna skolor i Libanon, där de får speciell eftermiddagsundervisning utformad enbart för dem.