Anna Book höll tyst om kritiken: ”Ville inte göra dem ledsna”

1 av 6
NÖJE

Anna Book var överlycklig efter Arga snickarens makeover av familjens hem.

I kvällens ”Arga snickaren – vad hände sen?” menar hon hon skådespelade glädjen för att inte såra hantverkarna.

– Ibland önskar man kanske att man vågade vara mer direkt, säger hon.

Anna Book fick familjens hem helrenoverat av ”Arga snickaren” i Kanal 5, och tog emot resultatet med varma ord och glädjetårar.

Men redan direkt efteråt visade artisten upp sitt missnöje i sociala medier.

I kvällens avsnitt erkänner hon att den glada reaktionen i tv var delvis fejk.

– Jag är glad att jag var artig, väluppfostrad och visade glädje och tacksamhet men det var lite skådespel, det måste jag säga. Det vart inte bättre, säger hon i programmet.

Höll tillbaka kritiken av hänsyn

Hon menar att hon direkt kände att resultatet inte stämde överens med vad hon önskat, vitvaror höll inte vad de lovat, det nya matsalsbordet var för litet för att samla nära och kära.

– På det stora hela blev vi nöjda, men vi märkte ganska tydligt att det inte blev helt bra. Men jag tror väldigt mycket på att ge saker en chans och det var därför jag inte sa ”vänta lite, vad fan är det ni har gjort?”

För Nöjesbladet utvecklar hon:

– De hade bett oss att skicka väldigt många inspirationsbilder innan… det var lite dubbla känslor, jag vill inte säga besvikelse och jag blev absolut inte arg, men konfunderad: vad var poängen att be oss skicka närmare hundra inspirationsbilder så har de inte lyssnat på vad vi säger, säger hon.

Hon höll tillbaka kritiken också av hänsyn till hantverkarna på plats.

– Eftersom jag tycker om de som var här och jobbade ville jag inte göra dem ledsna, då fokuserade jag på det som var bra. Men ibland önskar man kanske att man vågade vara mer direkt men jag gjorde en avvägning: kanske var det bara ovanan med det nya. Men det är svårt för mig att prata om detta när jag inte fått se programmet, som de lovade att jag skulle få, säger hon.

Anna Books krav för programmet

Inför kvällens uppföljningsprogram var Anna Books krav stenhårt stenhårt: Kanal 5 skulle fixa bristerna och de vitvarorna som inte fungerade.

– Anna Book är en av få som faktiskt inte är nöjd efter ett besök från Arga snickaren, och det måste hon givetvis få berätta. Men bra att veta är att det finns en åtgärdslista och överenskommelse om att det som finns kvar ska åtgärdas, säger Dan Panas, presschef, på Kanal 5.

Anna Book understryker igen att allt inte varit problem efter renoveringen. Men att produktionen nu åtgärdar det de klagat på tar hon som ett bevis på att hon hade rätt.

– I och med att allt nu blir åtgärdat så hade vi inte fel i klagomålen som jag, min man och barnen hade. Sedan att det är jag som får bära hundhuvudet det får man ta eftersom jag är den som man kanske ser som mest offentlig.