Theoz: Känner mig trygg på scenen

Björn Berglund/TT

Publicerad 2023-03-02

De fyra sista finalplatserna står på spel när Melodifestivalens semifinal avgörs i Örnsköldsvik. Samtidigt sitter SVT i möten efter förra veckans scenstormning.

– De håller säkert ett litet extra öga, säger Mariette.

Det drar ihop sig mot helgens semifinal i Melodifestivalen, och det är återigen tävlingsdags för Theodor ”Theoz” Haraldsson.

I sin deltävling var 17-åringen från Linköping en av favoriterna till att gå direkt till final. I stället får nu han ta omvägen via Örnsköldsvik.

– Jag är bara väldigt tacksam över att få stå på scenen igen. Jag ska kriga och förhoppningsvis ska jag ta mig till final, säger han.

Han tror att han kan få draghjälp av att bidraget ”Mer av dig” släpptes efter deltävlingen och att den har fått många lyssningar.

– Förhoppningsvis har några fler fått upp öronen för låten, säger han.

”Väldigt tråkigt”

Under förra veckans deltävling tog sig en klimataktivist upp på scenen och avbröt Loreens framträdande. Men säkerheten är inget som Theoz bekymrar sig över, förklarar han.

– Jag känner mig trygg på scenen. Man ska nog inte tänka på det, för då blir det inte bra. Men jag kollade i lördags och blev så imponerad av Loreens nummer. Jag tyckte att det var väldigt synd att någon sprang upp och förstörde mitt i.

Även Mariette, som deltar i sin femte Melodifestival i år, känner sig trygg på scenen, förklarar hon.

– Det var väldigt tråkigt det som hände, att folk går in och förstör i ett sammanhang som handlar om glädje, men de håller säkert ett litet extra öga nu, säger hon.

Mariette har tagit sig till final varje gång som hon ställt upp i tävlingen tidigare, men just nu finns finalen inte ens i tankarna, enligt 40-åringen från Halland.

– Min livsplanering finns bara fram till lördag kväll och sedan får vi se, säger hon och skrattar.

Ser över säkerheten

Efter scenstormningen i Malmö har SVT sett över säkerheten kring scenen, berättar Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka. Arbetet har skett tillsammans med evenemangsbolaget All Things Live, men vad man har gjort konkret vill han inte gå närmare in på.

– Vi har utvärderat och undersökt för att se om vi ska göra några förändringar, men vad vi gör och vad vi kommit fram till kommer jag inte säga något om. Det är ju inget säkerhetsarbete om jag berättar vad vi gör.

Anders Wistbacka förklarar att han är nöjd med hur tv-produktionen skötte händelsen när man klippte bort bilderna från scenen direkt. Hur rutinerna fungerade i arenan vill han inte kommentera ytterligare.

– Jag kommer inte att recensera säkerheten i arenorna, det ingår inte i mitt jobb, men jag känner mig i alla fall trygg med säkerheten, säger han.

Precis som tidigare går fyra bidrag vidare från semifinalen. Nytt för i år är att det tidigare upplägget med dueller skrotas och i stället tävlar alla mot alla. I halvtid får tittarna veta vilka fyra som ligger bäst till och får då nya röster att fördela.

ANNONS