Edward Blom om kängan från Leif GW Persson

GW om Blom: ”Mosebackes tönt”

Leif GW Persson gav en rejäl känga till gastronomen Edward Blom.

Inte mot något han gjort, utan mot honom som person. Nu har Blom svarat.

”Hade trott han var en vänlig person”, skriver han på Twitter.

Professorn Leif GW Persson,77, har gjort succé med sina viner och ska nu släppa ett Rieslingsvin. Han är långt ifrån den enda kändisen i Sverige som lanserat druvdrycker med sitt namn på.

Ernst Kirchsteiger, Carolina Gynning, Per Gessle och Edward Blom för att bara nämna några. Och den sistnämnda, Edward Blom, får en rejäl känga av GW Persson i en intervju med Expressen.

Leif GW Persson.
Leif GW Persson.

”Mosebackes tönt, Edward”

Professorn föredrar att sippra sina egna viner, och ratar många kändisviner.

– Kändisarna kan inget om viner, med ett undantag, Petter (artisten). Han kan faktiskt väldigt mycket om viner, säger han.

Men när han kritiserar Edward Blom, 52, så riktar han sig varken mot gastronomens rödvin eller glögg, utan mot hela hans persona.

– Blom har jag svårt för. Han är så självgod. Jag trodde han var påhittad. Det här är någon som Hasse och Tage hittat på, någon som har smitit från Mosebacke Monarki. Mosebackes tönt, Edward Blom. Men han var på riktigt, säger Leif GW Persson.

– Han gillar brunsås, traditioner och punsch.

Edward Blom.
Edward Blom.

Träffats en gång – för tio år sedan

Edward Blom reagerar nu på Twitter. Och han är förvånad över GW:s påhopp.

”Hade trott han var en vänlig person.” skriver han.

De två männen har träffats vid ett enda tillfälle. Det var i samband med ”Bokens dag” i Motala november 2013, vid en bokpresentation som Blom skriver om.

”Han var förvisso extremt ointresserad när jag försökte konversera artigt, men jag trodde bara han var trött, förstod inte att han tyckte illa om mig.”

Till Aftonbladet skriver Bloms fru Gunilla Kinn att saken är utagerad efter Tweeten. Hon skickar även ett Twitterinlägg från författaren Lars Wilderäng.

– Här är en bra tråd, skriver Kinn.

Lars Wilderäng, författare
Lars Wilderäng, författare

Wilderängs svidande attack

Även om Lars Wilderäng inte nämner några namn är det uppenbart vem han syftar på.

”En 77-årig författare skryter med att han har alla pengar i världen (...) men ändå måste häva ur sig ett klickbete med förolämpningar mot andra människor för att få maximal spridning för hans nya kändisvin.”

Efter ett antal kritiserande inlägg mot GW Persson går Wilderäng även till försvar för Blom.

”Finns det någon mer älskvärd och genuin person än EB? Man behöver inte gilla honom, men han har inte gjort en fluga förnär och förtjänar definitivt inte en lång utläggning och personangrepp av 77-åringen.”

Publisert:

LÄS VIDARE