Fredrik Hallgren fyller 50 år: ”Helt fantastiskt”

Han är bioaktuell med filmerna ”Länge leve Bonusfamiljen” och ”Håkan Bråkan”.

Skådespelaren Fredrik Hallgren ligger inte på latsidan karriärmässigt – och privat ser han fram emot sin kommande 50-årsdag.

– Att bli äldre är helt fantastiskt. 

Du är bioaktuell med ”Håkan Bråkan”, berätta?

– Det roligaste för mig med den filmen var att jag skulle åldras väldigt fort samtidigt som mamma Karin blev yngre. Men det var väldigt kul att få spela en gammal gubbe och det var en lättsam och okomplicerad inspelning.

Hur har det varit att axla rollen som pappa Rudolf generellt i ”Sune”-filmerna?

– När jag fick rollen pratade jag mycket med regissören som jag kände sedan innan och var trygg med. Jag sa att jag bara kunde göra min grej och därför undvek jag att titta på gamla ”Sune”-filmer innan inspelningen. De andra har gjort sin version av Rudolf och nu gör jag min version av honom.

Du är också bioaktuell med ”Länge leve bonusfamiljen” som liksom serien går som tåget. Vad tror du är hemligheten?

– Det är nog en slags diskbänksrealism fast med lite knorr. Jag tror sättet vi berättar historier på är tilltalande och det är också spelat på ett trovärdigt och äkta sätt.

Fredrik Hallgren
Fredrik Hallgren
”Bonusfamiljen”-profilen har inga problem med att åldras
”Bonusfamiljen”-profilen har inga problem med att åldras

Flera vi snackade med efter galapremiären hade ångest eftersom filmen var så verklighetstrogen när det kom till ex och andra ”livsproblem”.

– När jag gick hem efter filmvisningen regnade det och det var också ganska tomt på gatorna. Jag kände mig ganska låg och deppig då, filmen var fan tung. En kompis till mig som precis hade separerat skulle gå och se filmen med barnen. Men jag avrådde honom och sa att han skulle se ”Håkan Bråkan” istället.

Du är själv separerad med barn och har ett livspussel som heter duga. Hur upplever du det?

– Det är på gott och ont. Svårigheten för mig är att hålla reda på allting eftersom jag lever med en adhd-hjärna. Men det går ändå hyfsat tycker jag. Men man får nog sänka sina krav på sig själv som förälder, det går inte vara överallt hela tiden fast man gärna vill det. Man får också ta till vara på den tiden man har med kidsen och försöka se det positivt.

Du fyller 50 år i december – hur går tankarna kring det?

– Det gör jag med glädje. Att bli äldre är helt fantastiskt, jag kunde ha dött igår och det hade varit mindre kul. Nu har jag alla möjligheter att göra precis vad jag vill, barnen börjar också bli äldre. Jag ser ljuset i tunneln. Haha!

Fredrik Hallgren
Fredrik Hallgren

Det känns som du är flitig när det kommer till träning?

– Jag tränar lagom mycket tycker jag. Men jag tränar för att må bra och inte för att bli Dolph Lundgren eller någon fotomodell. Jag vill bara kunna röra mig, leka med ungarna och göra mina egna stunts.

Hur ser fredagsmyset ut hos familjen Hallgren?

– En gång i veckan får kidsen bestämma vad vi ska äta och då vill de gärna ha tacos eller hamburgare. Själv bestämmer jag att jag får dricka rödvin till maten.

Fakta

Namn: Fredrik Hallgren

Ålder: 49

Familj: Tre barn

Yrke: Skådespelare, har bland annat spelat Rudolf i ”Sune”-filmerna och Martin i ”Bonusfamiljen”.

Aktuell: Med biofilmerna ”Håkan Bråkan” och ”Länge leve bonusfamiljen”.

En del av ”Bonusfamiljen”-gänget
En del av ”Bonusfamiljen”-gänget
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN