DiCaprio skänker 160 miljoner till miljön

1 av 3 | Foto: Brad Barket / TT / NTB Scanpix
Leonardo DiCaprio.
NÖJE

Leonardo DiCaprio ska skänka 160 miljoner kronor till diverse miljöorganisationer.

I ett tal under Yales klimat-konferens uppmanar han fler att handla innan det är för sent.

– Det finns fortfarande en medveten okunskap och passivitet, säger han enligt Variety.

Skådespelaren Leonardo DiCaprio har under många år uppmanat världen att tänka mer på miljön. Nu skänker hans stiftelse The Leonardo DiCaprio foundation 20 miljoner dollar, närmare 160 miljoner kronor, till flera miljöorganisationer.

– Det finns fortfarande en medveten okunskap och passivitet i häpnadsväckande skala hos de människor som borde göra allt för att skydda oss och alla andra levande varelser på den här planeten, säger Leonardo DiCaprio under Yales klimat-konferens enligt Variety.

– Dessa fakta har presenterats till världen flera gånger om i decennier. Vi gör medvetet det här mot oss själva, vår planet och vår framtid, och priset för vårt handlande blir allt tydligare.

Måste agera innan det är för sent

De drygt 100 organisationerna som kommer att erhålla pengar från stiftelsen arbetar med bland annat bevarandet miljön, av utsatta djurarter, och skydd av urinvånare.

– Dessa bidrag kommer vid en kritisk period. Med en avsaknad av politiskt ledarskap och fortsatta bevis om klimatförändringarnas konsekvenser i form av värmerekord och stormar känner vi att vi måste göra så mycket vi kan nu, innan det är för sent, säger Terry Tamminen, VD för The Leonardo DiCaprio foundation.

The Leonardo DiCaprio foundation har med detta skänkt dryga 80 miljoner dollar, närmare 637 miljoner kronor, till organisationer som värnar om bland annat miljö och djurliv.

ARTIKELN HANDLAR OM