TV4 Play kraschade – inför viktiga kvalfinalen av ”Idol” 2017

Foto: TV4
NÖJE

I kväll utses topp 12 i ”Idol”.

Men när programmet skulle börja syntes bara en tom sida på TV4 Play.

”Intresset för att se Idol via TV4 Play är i år rekordstarkt och det kan ju innebära att precis när programmet startar så är det trångt på nätet”, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4, i ett sms till Nöjesbladet.

De som bänkade sig framför fredagens kvalfinal av ”Idol” på TV4 Play möttes av – ingenting.

Programmet, tillsammans med annat innehåll på playfunktionen, återkom dock bara efter ett par minuter – men det var tillräckligt för att tittare skulle hinna uppmärksamma teknikstrulet på sociala medier.

”Funkar inte att kolla?”, undrar en på programmets Facebook.

”TV4play FUNKAR INTE!??”, uttrycker en annan på ”Idols” Instagram.

Enligt Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4, berodde haveriet på att trycket på ”Idol” och TV4 Play exceptionellt stort.

”Intresset för att se Idol via TV4 Play är i år rekordstarkt och det kan ju innebära att precis när programmet startar så är det trångt på nätet och det kan ta några sekunder innan videoströmmen startar”, säger han i ett sms till Nöjesbladet.

Under kvalfinalen röstade tittarna fram sin topp 12, som får fortsätta tävla om titeln som ”Årets Idol” i höstens direktsända fredagsfinaler. Tretton tävlade – bara tolv deltagare kunde gå vidare. Slutligen röstade tittarna fram Gabriel Cancela, Olivia Åhs, Kevin Olsson, Noah Gerstenfeld, Kevin Klein, Frida Hörnquist, Chris Kläfford, Hanna Ferm, Erika Bitanji, Joakim Jakobsson, Magnus Schönberg och Jemima Hicintuka.

”Idol” sänds fredagar 20.00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol

TV4