Ingvar Oldsberg tvingas lämna ”Bingolotto” med omedelbar verkan

Oldsberg: De känner att de brinner lite överallt

Ingvar Oldsberg tvingas lämna ”Bingolotto” med omedelbar verkan.

Detta efter att produktionsbolaget genomfört en intern utredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

– Jag kan säga att det är oförståeligt så länge jag inte vet vad de allvarliga arbetsmiljöproblemen är, säger Ingvar Oldsberg själv till Aftonbladet.

Beskedet om att den populära programledaren Ingvar Oldsberg tvingats sluta med omedelbar verkan från Bingolotto kom under fredagen.

Detta efter att produktionsbolaget genomfört en intern utredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att  uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla  inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger Hans Sahlin, vd på organisationen Folkspel.

TV4: Vi står helt bakom

Även TV4 står bakom beslutet.

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör, Bonnier Broadcasting och TV4. 

Själv säger programledaren, som tagit del av kanalens pressmeddelade, att han inte vet vilka anklagelser det rör sig om.

– Jag förstår ingenting, det är ju inga sexual harassments för då hade det ju framkommit eller stått med. Det står bara allvarliga arbetsmiljöproblem. Det måste de ju, tycker jag, specificera. Vad är det för något som har inträffat?, säger Ingvar Oldsberg själv till Aftonbladet.

Oldsberg: Ingen har ringt

Han säger att ingen från varken TV4 eller produktionen har hört av sig.

– I det här fallet är det bara en dimridå kring det. Ingen från TV4 har ringt under de här utredningarna, ingen från produktionsbolaget. Nu har jag på eget bevåg ringt upp TV4 men de var inte där. Vi får se om de ringer tillbaka.

– De känner att de brinner lite överallt, det är väl därför.

Oldsberg berättar att han aldrig tidigare varit med om att klagomål riktats mot hans person, men är inte besviken över att inte längre få leda programmet.
– Nej, nej. Inte ett dugg. Det här är ju ett anfall som kommer ur mörkret, utan att någon hört av sig. Det kan jag vara besviken på.

Sjödin och Engberg tar över

– Men jag är inte besviken på det andra. Det kan ju ha varit så att man skulle sluta om ett halvår eller till sommaren under andra omständigheter. Jag tar det med upphöjt lugn. Men jag känner att jag måste ha reda på vad som har hänt.

I stället blir det nu Agneta Sjödin som hoppar in som vikarie för Oldsberg.

Under uppesittarkvällen och nyårssändningen är Lotta Engberg programledare.

Publisert:

LÄS VIDARE