Idol 2017

Chris Kläfford vann Idol 2017

Av: 

Mathilde Albinsson

Andreas Hansson

NÖJE

Sjuukt, Kläfford!

Efter en rafflande final stod det klart.

Chris Kläfford kammade hem titeln som årets ”Idol” 2017.

– Jag trodde att jag drömde när de sa mitt namn, säger han till Nöjesbladet efter

Det var oerhört jämnt i semifinalen mellan ”Idol”-finalisterna Hanna Ferm, 17, och Chris Kläfford, 28. Bara en promille skiljde mellan de båda efter att tittarna hade sagt sitt.

– Jag vet inte hur det här kommer gå. Vi är så sjukt olika så det är så sjukt spännande, sa Chris Kläfford inför finalen.

Men efter en rafflande finalkväll, där idolerna framförde tre låtar var, blev det till slut Kläfford som korades till vinnare.

”Jag är så tacksam”

Han omfamnades av sina idolvänner medan guldkonfettin singlade till marken.

– Det känns surrealistiskt. Det känns magiskt. Det känns overkligt. Det går inte att förklara. Jag trodde att jag drömde när de sa mitt namn. Jag blundade och trodde att jag skulle befinna mig någon annanstans, men det gjorde jag inte, säger han till Nöjesbladet efteråt.

Precis innan beskedet fick han blackout.

– Det slog blankt, jag blundade. När jag öppnade ögonen igen så stod jag där, säger han.

Och efteråt tv-programmets slut har han ännu inte förstått vad som har hänt.

– Jag tror att jag kommer in det här först i morgon. Men jag njöt hela tiden. Det här får jag bara uppleva en gång i livet.

Han har varit tittarfavorit, inte minst sedan sin egen version av ”Imagine” som han upprepade under kvällens final. Och han belönades med stående ovationer – redan innan låtens slut – och en euforisk publik som stampade fötterna i marken efteråt.

– Jag tänkte inte på det, men det var något själsligt för mig att stå där och försöka förmedla något och att de sedan ställer sig upp i Globen... Jag känner mig stolt över mig själv och så tacksam.

Men för honom var det inte självklart att han skulle kamma hem förstaplatsen.

– När vi stod och väntade på resultatet så var det två ord som flög genom huvudet. ”Chris” och ”Hanna”. Jag hade ingen magkänsla alls hur det skulle gå. Men det kändes ändå tryggt att stå bredvid Hanna. Jag höll henne i handen. För mig är ju Hanna en vinnare också. Hon är så sjukt duktig och jag vet att hon kommer att lyckas.

Årets vinnarlåt ”Treading water” är skapad av Herman Gardarfve, Patrik Jean och Melanie Wehbe. Finalen gästades också av svenska hiphop-gruppen Hov1 tillsammans med Jireel samt alla idoler från topp 12.

”Ska fira så in i helskotta”

13 000 personer ska ha varit på plats i Globen, däribland topp tolv i årets tävling. Och de var inställda på fest efter finalen.

– Vi ska fira så in i helskotta, nu är alla spänningar och hämningar borta, säger Kevin Klein.

Vinnaren själv var skakad och chockad.

– Nu ska jag fira med nära och kära, ”Idol”-deltagare, alla i produktionen och alla på efterfesten.

Hur vilt kommer det bli?

– Det blir nog mer kramar än ”vilt”. Det är så svårt att sluta säga ordet ”sjukt”, men det är ett så bra ord och ett så pass bra ord kan man bara missbruka.

Chris Kläfford vinner ett skivkontrakt, en turné och en resa till Los Angeles där han får möjlighet att jobba vidare med sin musik.

– Jag ska bara njuta av det.

Kvällen bjöd även på ett par överraskningar. Jurymedlemmen Nikki Amini jobbade iklädd sin bröllopsklänning och SVT-profilen Fredrik Lindström ratade sin egen ”På spåret”-premiär för att frottera sig i TV4:s publikhav under kvällen.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Idol 2017

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol 2017

Idol

Chris Kläfford

Hanna Ferm

Nikki Amini