Tv-profilen vann valet i Nevada – trots att han är död

avMathilde Albinsson

Publicerad:

Realityprofilen och bordellägaren Dennis Hof kandiderade till en plats i delstatsrådet i Nevada.

I natt kom beskedet att han vunnit – trots att han är död.

Mellanårsvalet i USA hölls under tisdagen. Samtidigt som Demokraterna tog kontroll över representanthuset och Republikanerna behöll kontroll över senaten, besegrade en avliden republikan en i allra högsta grad levande motkanditat i delstaten Nevada.

Den kontroversielle bordellägaren och realityprofilen Dennis Hof kandiderade till en plats i delstatsrådet – och vann.

Dennis Hof dog i mitten av oktober. Vid den tidpunkten var det för sent att ta bort hans namn från valsedlarna, uppger sajten Mashable.

Trots att han hittades död i mitten av oktober efter en fest med porrstjärnan och vännen Ron Jeremy, lyckades den avlidne Hof med konststycket att kamma hem 68,3 procent av rösterna mot demokraten Lesia Romanov.

Hans plats i delstatsrådet kommer därför stå tom. I stället inleds en process att hitta en ny kandidat.

1 av 3 | Foto: AP
Dennis Hof.

Dennis Hof blev 72 år. Han var ägare till omtalade bordellen The Bunny ranch.

Bara timmarna innan sin död ska vännerna ha firat Dennis Hofs födelsedag tillsammans med Hofs partner Heidi Fleiss. Den senare är omskriven efter att i början av 1990-talet ha bedrivit koppleriverksamhet med flera kända Hollywoodstjärnor som kunder.

– Dennis kost var så onyttig. Jag sa till honom för månader sen att han måste börja äta mer hälsosamt. Jag är helt förkrossad och fortfarande i chock, sa Heidi Fleiss till Daily mail om dödsfallet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM