Alexandra Zazzi om otäcka skadan i ”Biggest loser VIP”

avMathilde Albinsson

Publicerad:

Alexandra Zazzi skadade axeln illa i Biggest loser VIP.

Den plötsliga smärtan gjorde henne orolig.

– Jag har ett så pass fysiskt yrke och jag är beroende av att axeln ska fungera, säger hon till Nöjesbladet.

Alexandra Zazzi, 52, och Erik Hörstadius, 53, smällde i sig 2 741 kalorier tillsammans i en frestelsetävling. Zazzi lyckades konsumera 888 kalorier under tre minuter i ett rum fyllt med choklad, chips, söta drycker, kakor och kallskuret – Erik Hörstadius 1 853 kalorier.

Tillsammans vann de immunitet vid nästan invägning – förutsatt att de inte går upp i vikt till dess.

Alexandra Zazzis axelskada kunde inte komma mer olägligt. Men hon ångrar inte sin insats i frestelsetävlingen.

– Nej, det gör jag inte. Jag räknade ut hur många kalorier jag kunde äta, så jag använde mig av mitt dagsintag kalorier. Jag valde att äta de kalorierna jag skulle äta den dagen och så åt jag inget mer. Jag kände att jag låg i fas med var jag skulle vara, säger hon och fortsätter med ett skratt:

– Man får ju vara lite taktisk.

Skadade axeln

Olyckan inträffade under ett tufft träningspass utomhus. Alexandra Zazzi sköt en vagn med vikter uppför en grusbacke, när hon plötsligt föll ihop av smärta.

– Någonting vickade ju till med den här vagnen. Det kändes ungefär som att någon satte en kniv i min axel. Det dunkade på rätt bra. Jag använde axeln felaktigt och det var ju helt klart inte bra för den.

Alexandra Zazzi skadade axeln när hon cyklade till Paris 2013. Hon fick en nervskada och slog av bicepssenan. Zazzi opererade axeln, men har sedan dess levt med att den är svagare än förut.

Blev du orolig när du skadade dig i programmet?

– Jag kände mig jätteorolig, just för att jag vet att jag har en försvagad axel som jag kämpar med dagligen eftersom jag har ett så pass fysiskt yrke och jag är beroende av att den ska fungera. Jag är alltid rädd att den ska bli sämre.

Stoppas från träning

Sjukpersonal hjälpte henne att kyla ner axeln. Senare uppsökte dock Alexandra Zazzi även sjukhus, för att få axeln röntgad. Det visade sig att hon hade fått en muskelbristning.

1 av 6 | Foto: TV4
Ur ”Biggest loser VIP”.

– Det jag framförallt var rädd för var att jag inte skulle kunna träna på samma nivå som de andra. Det kunde jag inte göra sen heller. Det ställde ju till det rätt bra för mig. Jag har två fungerande ben, så det blev mycket ben i stället. Men när man har en tidigare skada så blir man även psykiskt påverkad av det. Dels går man omkring med en smärta i kroppen som kräver energi, dels finns det alltid en oro att man kan förvärra den. Det var såklart psykiskt påfrestande att paja den igen. Jag var rätt frustrerad där ett tag.

TV4 och coachen Mikael Hollsten visste om Zazzis gamla axelskada.

Borde de ha tagit ett större ansvar och gett dig ett annat träningsupplägg?

– Nej, jag borde ha vetat bättre att jag inte ska göra den typen av tryckövningar med min axel. Jag är ju vuxen, så jag tycker att jag får ta mitt ansvar själv.

”Biggest loser VIP” sänds måndagar klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM