Läsare: Måns är bästa valet

avMikael Delin

Foto: Lina BOSTRÖM EINARSSON
Läsarfavorit 70 procent av över 30 000 röstande på Nöjesbladet vill se Måns Zelmerlöw som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Han säger att han redan fått frågan från SVT.

Och även allsångspubliken är beredd att ta emot Måns med öppna armar.

– Jag kan inte tänka mig en bättre programledare, säger en läsare.

Sju år har gått sedan Anders Lundin tog över ”Allsång på Skansen” från Lasse Berghagen. De flesta av Aftonbladets läsare verkar tycka att det räcker bra så.

– Anders Lundin sjunger falskt som tusan och är helt bortkommen på scen, har inget intressant att säga, skriver signaturen Soetkorv, 24.

Hon är en av många läsare som hört av sig till Nöjesbladet med krav på en ny programledare.

Snart kan de få som de vill.

Lösningen på problemet

Årets tre första avsnitt av ”Allsång på Skansen” har de sämsta tittarsiffrorna på tio år. På SVT letar man febrilt efter tittarrasets orsak – och lösning.

Till Nöjesbladet säger artisten Måns Zelmerlöw att han blivit tillfrågad om att efterträda Anders Lundin som programledare på Skansen.

– Jag älskar ”Allsång på Skansen” och tycker det hade varit jättekul att göra.

”Utmärkt programledare”

Det är ett besked som tagits emot med glädje av läsarna. I en omröstning på Aftonbladet.se med fler än 30 000 röstande säger över 70 procent att de vill se Måns som programledare.

– Jag kan inte tänka mig någon bättre ledare för allsången än Måns!, skriver Tokis.

Han får medhåll av flera läsare.

– Måns Zelmerlöw är ett bra val! Han var utmärkt som programledare för Melodifestivalen, skriver Zenit8h.

Flera lyfter fram Måns Zelmerlövs bakgrund som sångare.

– Måns har framförallt en stor fördel gentemot Anders Lundin; han KAN sjunga! Något som inte Lundin behärskar överhuvudtaget, skriver snuksburken.

”Lägg ner”

Men kanske är det inte Måns som lockar läsarnas röster så mycket som längtan efter förändring. ”Allt är bättre än Lundin” verkar vara den gängse uppfattningen.

– Skönt om han försvinner, han har hela tiden bara tänkt på sig själv. En riktig ögontjänare, skriver Nallepuma, 65.

Bland andra artister som läsarna lyfter fram som efterträdare är Björn Skifs en av de mer återkommande. Andra föreslår en mer beständig lösning på Allsångens tittarproblem.

– Varför köra ett bra koncept i botten innan man inser att grundtanken är som bortblåst? Nä, lägg ner, så länge det finns ett uns av respekt kvar, skriver The_Mack76, 33.