Vad ska jag smörja in mig med i vinter?

NÖJE

Agneta Elmegård svarar på läsarnas skönhetsfrågor

Sanna säger: Hej! Jag undrar om det finns något smink som tänker leverfläckar väl? Kram kram!
Agneta Elmegård säger: Ja, det finns vissa typer av kraftigt smink som täcker leverfläckar, men då talar vi om teatersmink och resultatet blir därefter dvs inte speciellt naturligt. Det finns ett märke som heter Dermaprofessional som man kan använda på stora leverfläckar
h säger: jAG AHR VÄLDIGT GROVA HÅRSTRÅN. HURSKA JAG GÖRA FÖR ATT FÅ DOM LITE MJUKARE OCH FINARE?
Agneta Elmegård säger: Menar du på huvudet? Det är inte mycket att göra åt grova hårstrån, det är genetiskt. Håret blir mjukare, men också skadat om du permanentar det.
Therese säger: Hej! jag undrar vad som är det bästa (billiga) tipset mot celluliter? Massage? Hur då isåfall? Tack för en bra chatt!
Agneta Elmegård säger: Det är mycket svårt att komma åt celluliter, det är till stor del genetiskt hur mycket man utvecklar av sk apelsinhud.Jag tycker att det mest lovande på marknaden just nu är bindvävsmassagen Endermologi. Googla på det ordet eller LPG så kan du läsa mer om det.
stina säger: hej!Det e så att jag e 24 år gammal men har ruskigt kass hy med utslag å finnar o stora porer, jag försöker med olika krämer från apoteket och cliniques anti blemish produkter å tee tree rengöringar men INGET funkar!!! har du nå tips???? Orkar inte längre snart ju, det tär på självförtroendet som satan!/ Stina
Agneta Elmegård säger: Glöm Aco och Clinique, du måste leta efter verksamma produkter hos en dermatolog. Glycolsyra är något du ska titta efter i innehållsförteckningen. Det finns i produkteer som MD formulation, Peter Thomas Roth och Exuviance.
elsa säger: Hej! Jag letar efter en bra foundation som är täckande men inte ser onaturlig ut, har en känslig hy som lätt blir torrpå vissa partier. några tips?
Agneta Elmegård säger: Just nu provar jag en foundation från kanadensiska märket Franché. Det verkar väldit lovande. Googla det. Annars tycker jag att Helena Rubinsteins foundations håller bra klass. Vissa av Lancomes också. Youngblood är ett annat mäske du kan kolla upp.
JennyW säger: Undrar om du har något bra tips på shine-spray för håret (en bra men ändå inte svindyr)?
Agneta Elmegård säger: Jag tycker att Redken har en hel radda bra. Garnier och Loreal kan funka också. Just nu gillar jag Blonde från Schwartzkopf som både ger glans och håller den blonda tonen
Helena säger: Hejsan! Finns det något sätt att på egen hand bleka/ljusa upp mörka pigmentfläckar? Hade en släng av neurodermatit (eksem) som lämnade efter sig en stor grupp lite mörkare fläckar på sidan av vaden. De syns rätt bra eftersom jag är blek, och jag skäms över dem. Smink är inte direkt ett alternativ eftersom det är benen som är fläckiga, och laserterapi är alldeles för dyrt...
Agneta Elmegård säger: Det finns märken som har stift med blekande medel, som man kan applicera pungtvis. Chanel har en sådan Corrector...någonting heter den. Dermalogica och MD Formulation har också den här typen av produkt, räkna dock inte med överväldigande resultat
tatu89 säger: har du ett bra tips på hur ögonbrynen ska se ut i höst.. ska dom vara välplockade eller grövre
Agneta Elmegård säger: Absolut inte välplockade. Ganska mycket och mörka, markerade
milla säger: Hejsan! Jag undrar om du har angot tips pa en bra mascara utan for manga kemikalier mm??
Agneta Elmegård säger: Dr Hausckha använder vegetabiliska oljor i sina mascaror, Ett annat märke du kan kolla upp är Laveda. Body Shop är mer kemiskt inriktade än man kan tro. Vänd dig till en hälsokostaffär.
Nattis säger: Hej Agneta! Varenda gång jag rakar mig på mina ben ,så får jag utslag. Jag försöker att raka mig en gång i veckan , men konstigt nog irriteras huden ändå när jag rakar mig. Jag känner mig aldrig riktigt len. Har du något förslag på vad man kan göra för att få tillbaka sina "fina" ben .. Tack för en trevlig chatt!
Agneta Elmegård säger: Det verkar som om du är superkänslig. Har du testat att vaxa med vaxremsor som har Aloe Vera i vaxet? Vissa rakhyvlar har också en kudde som är indränkt i AloVera som du skulle kunna testa. Smörj in benen efteråt med en mild olja som mandel olja eller kamomill som är lugnande
JennyW säger: Hej Agneta. Något tips hu man behåller naglarna hela och fräscha i höst/ vinter?
Agneta Elmegård säger: Var noga med att grundlägga nagelns kondition. Massera in olja minst en gång i veckan och fila med en diamantfil (glasfilar som inte rispar upp nageln, Claudia har den här typen av filar). Ha alltd på ett underlack, gärna med stärkande egenskaper och satsa på ett frostigt ljusare lack för en krispig känsla.
anders säger: hur ska man ha frisyren i höst på en kille...??
Agneta Elmegård säger: Killar får gärna ha lite längre hår i höst. Uppklippt och lite längre sidolugg. LIte sjuttiotal, men det finns även en lite stramare trend med rakt och asymetrisk känsla mer 90-tal.
J säger: Är det nödvändigt att smörja kroppen med bodylotion?
Agneta Elmegård säger: Nej, det är det inte om du har mycket bra hudkondition ochredan är fet i huden, men i Sverige är luftfuktigheten väldigt låg på vintern så då kan man behöva mer fett i huden för att den inte ska bli skör.
Sandra säger: Hej Agneta! Nu är hösten här å de blir kallare vilket inte min hud tycker så mkt om. Jag blir torr å får som små flagnor på näsan och på nästippen. Har testat många cremer men ingen som passar. Har du nå bra tips på nån creme som skulle passa?
Agneta Elmegård säger: Det låter som din hud saknar fettsyror. Ät Omeg 3 kapslar och jättenatljusolja som en kur i tre månader så att du får upp hidens kondition. Du kan prova Calmuril från Apoteket på dagen och en mild havtornsolja på natten.
anders säger: vet du något bra knep att tvätta ansiktet
Agneta Elmegård säger: Ja, glöm tvålen! Du får fel PH-värde i huden av tvål nej det är ingen myt) satsa på en rengöringskräm- lotion, Biotherm och Matis är två märken som har bra rengöringsprodukter för män
Maria säger: Hej Jag har jätte torr hud i anskitet, använder märket ROC nu. Har du någon ansiktskräm som du rekomenderar?
Agneta Elmegård säger: Just nu provar jag krämer från märket Academie, Matis och Kilda Skindiver. Det är märken som har lite mer fett i sin krämbas, vilket jag gillar. Byt ut din nattkräm till en lite kraftigare nu när det lackar åt vinter. Lumene har bra alternativ med hjortronolja i sig
Peter säger: Jag brukar ha trötta ögon som gör att jag får dålig utstrålning. Vad ska jag göra för att slippa det?
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista!
Agneta Elmegård säger: Sätt igång blodcirkulationen med massage i hela ansiktet och med tops runt hela ögat. Exuviance och Estee Luder har speciella ögonmasker som du kan testa. var noga med hur deina ögonbrun plockas och markera dem rätt så kan du se piggare ut.
J säger: Agneta, tack för alla värdefulla tips! Hur stor mängd shampo / balsam behövs egentligen id tvätt? Jag har page, dvs kort hår, och är osäker på om jag använder för mycket produkt i håret? hur ofta kan man tvätta håret med shampo/balsam utan att slita på det?
Agneta Elmegård säger: Det är olika från person till person hur ofta man kan tvätta det. Ofta blir det problem i hårbotten om man tvättar det varje dag. Det finns flera märken nu som är inriktade på hårbotten istället för håret, de är Rene Furterer, Lakhsmi och Philip B. Masserar du hårbotten innan tvätt så gör du håret en tjänst. Du kan klara dig på att tvätta håret två- tre gånger per vecka om du inte vistas i rökiga miljöer eller tränar.
Moderator säger: Tack för alla bra frågor, det var massvis och tack Agneta för bra svar! Välkomna igen nästa gång!
Agneta Elmegård säger: Tack allihopa!

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode