”Folk idag är så jävla ytliga”

avKarl Novalli

NÖJE

För sångfågeln Anna Book är familjen viktigare än dyra julklappar

Foto: JOHANNA REEDER

Hur firar du jul i år?

– Jag vet faktiskt inte riktigt. Vi kanske åker utomlands men jag har fått så otroligt mycket jobberbjudanden som jag måste ta ställning till innan vi bestämmer hur vi ska göra.

Vad står överst på din önskelista?

– Jag känner inte att jag saknar någonting. Jag har alltid fått så mycket fint av min man och mina barn och det är jag oerhört tacksam för. Men folk idag är så jävla ytliga när det gäller julklappar, de nästan kräver en massa dyra julklappar. Det enda jag kan komma på att önska mig är riktigt mycket kvalitetstid tillsammans med min familj. Samt att barnen får en rolig, mysig och händelserik jul.

Vilken julklapp minns du bäst?

– Det måste vara en gång när jag var liten. Min pappa bodde i Spanien när jag växte upp och jag bodde tillsammans med mamma i Sverige. När jag var sju år fick jag för första gången fira julen tillsammans med min pappa. Då firade vi tillsammans allihop och det var verkligen fantastiskt. Den bästa julklappen någonsin.

Vad måste finnas på julbordet?

– Svensk julskinka och spanska kycklingkroketter. Sen är jag en jävel på att lägga in egen sill också. Den kan du äta ihjäl dig på det kan jag lova.

Har du varit tomte någon gång?

– Jag har aldrig varit tomte men däremot så spelade jag tomtemor på teater en gång i tiden. Men till oss kommer en god vän till familjen och är tomte varje år. Han är helt otrolig, han ser verkligen ut som en riktig sagotomte och han agerar precis som en också. Min äldsta dotter listade inte ut vem han var förrän hon var tretton år.