– Jag har spytt och gråtit

NÖJE

Linda Rosing knäckt - nu får hon psykologhjälp

1 av 3 | Foto: Jimmy Wixtröm
Ska vara singel nu Sedan hon och Fadde Darwich gjort sluta har Linda Rosing haft problem med sömnen. – Jag går och pratar med en psykolog en gång i veckan. Det kommer jag att behöva göra under en lång tid, säger hon. Nu tänker Linda Rosing satsa på sin karriär och att vara singel.

EKSJÖ. Uppbrottet från pojkvännen Fadde Darwich knäckte Linda Rosing, 32.

Nu får hon psykologhjälp för att ta sig tillbaka.

– Jag har spytt och gråtit av alla känslor, säger hon.

Dagen före nyårsafton berättade Linda Rosing för Aftonbladet att hennes förhållande med den före detta vaktchefen Fadde Darwich, 40, var över. Efter det gick hon under jorden.

– Jag valde att göra en intervju om att det var slut, sen ville jag vara i fred. Dagen efter stängde jag av luren, berättar Linda före gårdagens spelning på Stadshotellet i Eksjö.

Hemlig plats

Den senaste veckan har Linda Rosing helt avskärmat sig från omvärlden på en plats som hon väljer att hålla hemlig.

– Det var självvalt. Jag har inte haft tillgång till varken tidningar eller internet. Jag har inte kollat min mejl eller någonting. Det var för min egen skull. Jag behövde vila. Jag har gråtit så mycket att det känns som att jag inte har några tårar kvar, säger Linda.

Varför förhållandet sprack vill hon inte kommentera.

Att den före detta pojkvännen, i ett öppet brev på nätsajten Sourze, talat ut om saknaden av henne – kommer som en nyhet.

– Det har jag inte hört talas om och jag vill inte att du berättar om det för mig heller, säger hon.

Svåra sömnproblem

Linda berättar att hon haft svåra sömnproblem sedan separationen och tvingats förlita sig på tabletter.

Hon har också sökt professionell hjälp av en psykolog.

– Jag går och pratar med en psykolog en gång i veckan. Det kommer jag att behöva göra en lång tid. Det känns skönt att jag får hjälp och får tala med någon som har tystnadsplikt.

Hur mår du nu?

– Bra, nu när jag har fått vila. Jag ska vara singel nu, mitt hjärta måste läka. Det får ta den tid som behövs. Jag kan inte ens tänka mig att krypa upp i någons famn nu, så är det.

Hård start

Även om året fått en hård start känslomässigt, backar Linda entusiastiskt upp ett tidigare uttalande om att 2007 ska bli ”hennes genombrottsår”.

– Så känner jag fortfarande. Jag får ta en dag i taget. Jag har tagit på mig för mycket och nu måste jag kanske välja bort saker. Jag måste lyssna på min kropp och mitt inre. Just nu satsar jag på musiken och de bokningar som jag har. Sen håller vi på med nya låtar också.

Hur ser framtiden ut?

– Jag har stora saker på gång och jag har fått flera modellerbjudanden, men det är inget jag vill avslöja förrän allt är klart.

Tidigare artiklar:

Niklas Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!