Här är ditt nya hem, Paris!

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan byter designerkläder mot orange sparkdräkt

1 av 4 | Foto: STELLA PICTURES
Sammanbiten Hilton Paris kan se fram emot en sommar på Century Regional Detention Facility.

När hennes polare festar loss på lyxiga semesterorter i sommar får Paris Hilton lära känna nya vänner i ett kaliforniskt kvinnofängelse.

Den 5 juni börjar hotellarvtagerskan avtjäna sitt straff.

På fredagen dömdes Paris Hilton till 45 dagars fängelse för att ha brutit mot sin villkorliga rattfylledom från september förra året. I början av juni tvingas hon lämna designerväskorna och chihuahuan Tinkerbell hemma för att checka in på Century Regional Detention Facility i Kalifornien.

"Helvetisk plats"

Enligt brottmålsadvokaten Dana Cole kan stjärnan inte förvänta sig någon specialbehandling.

– Det är en hemsk, helvetisk plats. Villkoren är miserabla, folk duschar under kallt droppande vatten, maten är komplett oätlig, säger han till ABC news.

Fängelset har plats för 2200 kvinnliga fångar och Paris kommer endast få avsätta en timme om dagen till att duscha, träna, titta på tv och prata i telefon. Mobiler är inte tillåtna.

Stjärnan har att välja mellan fyra olikfärgade fängelseoveraller – blå, brun, vit eller orange. Villken det blir beror på var i anläggningen hon hamnar. Troligtvis kommer hon av säkerhetsskäl slippa dela cell med fler än en person.

Överklagat domen

Men frågan är fortfarande om Paris Hilton verkligen kommer behöva avtjäna sitt fängelsestraff. Hennes advokat har redan förklarat att de kommer att överklaga domen.

Dessutom har Los Angeles fängelser problem med överbeläggning. ”Lost"-stjärnan Michelle Rodriguez dömdes till 60 dagars fängelse för att precis som Paris ha brutit mot sin villkorliga dom för rattfylla. Men hon fick lämna Century Regional Detention Facility efter bara två timmar.

Paris dömd till fängelse

Sandra Wejbro

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN