Marilyn Manson stäms på 140 miljoner kronor

NÖJE

Köpte nazi-samlarobjekt

Skräckrockaren Marilyn Manson föredrog att köpa sig själv ett lyxhus och att samla på reliker efter nazister och till och med prylar efter Adolf Hitler.

Det hävdar förra bandmedlemmen Madonna Wayne Gacy, som stämmer Manson på 20 miljoner dollar.

Foto: Stämd... ...på 20 miljoner dollar.

Rockstjärnan Marilyn Manson stäms på 20 miljoner dollar av tidigare bandmedlemmen Stephen Bier. Under nästan två decennier blev Bier lurad på sin betalning, hävdar han i stämningen.

Istället för att betala bandmedlemmar använde Marilyn Manson pengarna till att köpa ett hus, droger och minnessaker av nazismen, hävdar Stephen Bier som spelade keyboard i Mansons band under scennamnet Madonna Wayne Gacy.

Liksom alla medlemmar i bandet hade de scennamn som satts samman av namn på massmördare och namn på pinuppor.

”Löjeväckande”

Marilyn Manson, vars riktiga namn är Brian Hugh Warner, sade till MTV att anklagelserna är "verkligen löjeväckande".

I stämningsansökan, som är inlämnadee i Los Angeles, står att Manson bland annat samlade på reliker från nazismen och bland dessa saker finns en rockhängare som använts av Adolf Hitler. Manson ska också ha köpt afrikanska masker skapade av människohud, ett skelett av en man från 1700-talet som sitter i en rullstol och ett skelett från av en fyraårig kinesisk flicka, skriver BBC på sin nätsida.

Marilyn Manson, som tycker att anklagelserna är skrattretande säger:

-Att han anklagar mig för att ha behandlat honom orättvist ekonomiskt är verkligen fånigt, Och jag skulle aldrig spendera pengar på ett skelett av en kinesisk flicka. Det är att gå över gränsen. Det är förresten en kinesisk pojke.

Rosemari Södergren