Berghagen och Zelmerlöw chockade publiken i allsångskuppen

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sanna Nielsen sjöng Bosse Larssons gamla signaturmelodi ”Sjung med”.

Plötsligt dök Petra Marklund och Måns Zelmerlöw upp på scenen.

Sen klev även Lasse Berghagen och Anders Lundin in – och publiken skrek rakt ut av glädje.

– Det var en jätterolig idé att föra oss samman, säger Lasse Berghagen.

I tisdagens ”Allsång på Skansen” sjöng Sanna Nielsen allsångsfadern Bosse Larssons gamla signaturmelodi ”Sjung med” – när plötsligt Petra Marklund kom in på scenen och gjorde henne sällskap.

Petra Marklund, som redan var bokad för programmet för att framföra en hyllning till Lill-Babs.

Men sen kom chocken. Måns Zelmerlöw klev in på scenen – och flera i publiken skrek rakt ut av vild förtjusning. När Anders Lundin och Lasse Berghagen så småningom sällade sig till skaran, hade de flesta rest sig från sina platser. Smattrande applåder och stora ögon riktades mot scenen.

– Här är hela gänget. Var är min mobilkamera när man behöver den som bäst, säger Sanna Nielsen i programmet.

”Känslosamt”

Efteråt berättar gästerna om det speciella inhoppet.

– Det känns fantastiskt bra. Det är sådan värme i publiken. Lite känslosamt blev det, säger Måns Zelmerlöw och får medhåll från Anders Lundin.

– Jag känner att jag kommer in här och ska jobba, men det var så lite att göra, säger Petra Marklund med ett skratt.

– Ja, det var märkligt att bara ha tre rader i en låt. Tack och hej, flikar Måns Zelmerlöw in.

Har ni saknat det?

– Visst har man saknat det. Det är nu när man kommer upp såhär som man minns allting, att få vara på en punkt med så mycket värme, kärlek och musik. Det var häftigt, säger Anders Lundin.

Kanske finns det till och med möjlighet att få tillbaka sitt gamla jobb, säger Lundin, Marklund och Zelmerlöw med glimten i ögat.

– Vi är redan tillbaka. Vi har sagt att vi ska överväga att göra en trio... eller en fyro... Lasse eller Sanna får vara med. Kanske. Det blir så stimmigt annars. Det känns lugnare med oss på något sätt, säger de i skämtsamt mun på varandra

Även Lasse Berghagen känner sig nostalgisk. När Nöjesbladet möter honom är han i full färd med att avnjuta en klassisk allsångskorv, som är den mat som alltid serveras bakom kulisserna efter programmets slut.

”Har saknat korven”

– Ja, jag har längtat efter den här korven. Det var Eva (Berghagen, Lasses fru, reds anm) och jag som införde det här med korv. Hon kom släpandes med en dramaten-vagn med korv i och så kokade hon. Det var för att behålla den här gemenskapen efteråt också.

Han fortsätter:

– Den här scenen har jag inte varit på sedan Petras tid, tre eller fyra år sedan. Vilket mottagande, säger han och ryser av välbehag.

Hur var det att stå med dina efterträdare på samma scen?

– Det var en jätterolig idé att föra oss samman, tycker jag. Vi har ju inte haft någon gemenskap efteråt på det sättet. Sanna har jag kontakt med och försöker peppa och sådär. Så det var jättekul att ses och det kändes väldigt bra, säger han.

Numret avslutades med att affischer på Bosse Larsson rullades in på scenen. Därmed var alla Allsångens programledare genom historien samlade på Sollidenscenen.

1 av 4 | Foto: Stefan Jerrevång
Lasse Berghagen, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin och Petra Marklund gästade sin efterträdare Sanna Nielsen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM