Gunilla Persson hjälte i hunddrama: ”Var så otroligt”

Av: Benjamin Andrée, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Hundarna drev vind för våg på Sunset Boulevard.

Då ryckte Gunilla Persson, 59, in.

Hollywoodfrun räddade djuren och återförenade dem med sin rättmätige ägare.

– Vi är så glada över att vi är tillsammans och att hundarna överlevde, säger hon.

Gunilla Persson fick agera hundhjälte i helgen.

Hollywoodfrun var på väg till mataffären hemma i Los Angeles i fredags kväll när två stora hundar plötsligt uppenbarade sig på Sunset Boulevard.

– Det var så otroligt, jag trodde inte jag såg rätt. Jag visste inte om jag vågade stanna, man vet ju inte om de är farliga, säger hon.

Men att de sprang lösa mitt i stan gjorde Gunilla Persson orolig.

– Det är ju farligt, det är massor med trafik där. Hundarna gick ner från trottoaren och ut på gatan, så jag tutade och viftade med armarna. Erika tyckte att jag skulle plocka upp den, så jag gjorde en u-sväng och körde tillbaka.

1 av 2 | Foto: PRIVAT.
Hundarna lämnas tillbaka till sin ägare Philipp Czernin.

”Älskade mig och Erika”

Tv-profilen fick hjälp av två studenter att baxa in hundarna i bilen. Sedan fick husdjuren tillbringa lördagen hemma hos henne.

– Det är verkligen fina hundar och de älskade mig och Erika. De låg och rullade på ryggen och vill bli kliade på magen, säger hon.

Gunilla sökte med ljus och lykta efter hundarnas husse på Instagram. Samtidigt lade studenterna ut efterlysningar på sociala medier.

”Var livsfara”

Till slut fick de tag i den lättade ägaren Philipp Czernin som berättade att hundarna hade rymt. På lördagen kunde de två fyrfota vännerna äntligen kunde återförenas med sin husse. Gunilla fick samtidigt veta att hundarna var syskon och hette Duke och Lady.

Sedan kunde hon pusta ut.

– Det var verkligen livsfara för hundarna, jag hade inte kunnat låta det hända. Då hade jag inte kunnat sova sedan. Det är så skönt att allt är frid och fröjd. Ägaren är så tacksam, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN