Leila K

Leila K är tillbaka: ”Längtar efter att släppa nytt material”

90-talsstjärnan är fri från drogerna och ska snart in i studion igen

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Hon är en legend, inget snack om saken. En livs levande sådan.

Leila K är tillbaka och gör succé i nostalgifestivalen ”Vi som älskar 90-talet”, men framgången har ett pris.

– All stress och uppståndelsen runt omkring mig och min person kan bli lite för mycket för mig, säger Leila K till Nöjesbladet.

Superstjärnan Leila K slog igenom sommaren 1989 och hade enorma framgångar i början och mitten av 90-talet.

Hon radade upp hits som ”Got to Get”, ”Electric”, ”Open Sesame”, ”Rock the Nation” och ”Ca Plane Pour Moi”. 1993 var hon Europas bäst säljande kvinnliga artist.

Efter några år av både succéer och skandaler så försvann Leila K från rampljuset. Rykten började spridas om ett destruktivt leverne, problem med rättvisan och ett tungt drogmissbruk.

Nu är hon tillbaka på scenen i nostalgifestivalen ”Vi som älskar 90-talet”, nykter och drogfri och hon ser ljust på framtiden. Det är en lättad stjärna som pustar ut efter spelningen i hemstaden Göteborg på lördagskvällen.

– Hemma är alltid hemma, säger och och fortsätter:

– Det känns otroligt bra att vara tillbaka. Jag älskar att få stå på scenen och att se publiken dansa till min musik. Det är underbart.

”Kan bli lite för mycket”

Det är dock inte helt lätt och problemfritt att efter flera år göra comeback och ställa sig på scenen i ett stort sammanhang inför tusentals fans. Och inte minst massiv mediebevakning.

– All stress och uppståndelsen runt omkring mig och min person kan bli lite för mycket för mig. Men jag vänjer mig sakta men säkert, säger hon.

Hennes medverkan på nostalgifestivalen har trots ett lätt stresspåslag gett Leila lust att släppa ny musik.

– Jag längtar verkligen efter att få släppa nytt material. Jag håller på att planera att få gå in i studion igen redan i höst. Jag vill gärna jobba med den yngre talangfulla generationen som tänker lite utanför ramarna.

Leila behöver ingen längre betänketid för att svara på frågan om vem som betytt mest för henne genom åren. Både privat och för karriären. Svaret kommer blixtsnabbt, utan minsta tvekan.

– Helt klart Denniz Pop. Han trodde alltid på mig och jag älskar honom för det. Han stod alltid upp för mig när det var som värst och när jag hade det som allra jobbigast.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Arvingarna fyller 30 år: ”Fruarna tyckte inte det var bra”

ÄMNEN I ARTIKELN

Leila K

Musik