”Vår tid är nu” – första bilderna ur kommande säsongen

SVT:s succéserie tillbaka i höst: ”Den är lite mörkare”

avTorbjörn Ek

SVT-succén ”Vår tid är nu” får en ny säsong i höst.

Och skådespelarna förbereder sig på att åter bli hyllade – och granskade in i varje detalj.

– Det tog ju typ bara en timme efter första trailern släppts när jag fick ett mejl från en man som skrev ”de där godstågen som är längst bak 40 sekunder in, de fanns inte 1945”, säger Mattias Nordkvist.

I oktober är SVT:s succéserie tillbaka med en ny säsong.

Men redan nu kan vi visa de första bilderna ur ”Vår tid är nu”, som visades för pressen när SVT presenterade sina höstnyheter.

– Personligen så tycker jag att den är lite mörkare, säger Charlie Gustafsson om den nya säsongen.

”Rör om i grytan”

Han spelar rollen som Calle Svensson i serien vars första säsong lockade miljonpublik förra hösten.

– Jag tycker att den är lite djupare, vi har fått lära känna alla de här karaktärerna i första säsongen och nu får vi se dem dels åldras och ställas inför nya utmaningar. Och nya karaktärer, Tova Magnusson kommer in och spelar Britt Gahn och Simone Coppo, en italiensk kille, som kommer att spela Angelo. Nya karaktärer kommer in och rör om i grytan, ja, en väldigt bra säsong tycker jag.

Är den lika bra som första säsongen?

– Bättre, säger Josefin Neldén, som spelar Maggan Nilsson, med ett skratt.

Tittarna granskar varje detalj

Men ”Vår tid är nu”-skådisarna hade inte vågat hoppas på att serien skulle bli en så stor framgång som den blev.

– Jag tror inte att nån… det är klart man hade stora förhoppningar om att den skulle få den publik den förtjänade, men det var inte förrän de där tittarsiffrorna började ramla in som man kände ”oj, det flög hela vägen”, säger Josefin Neldén.

1 av 3

Tv-publiken inte bara flockades under sändningarna, de specialgranskade också varje avsnitt.

– Det tog ju typ bara en timme efter första trailern släppts när jag fick ett mejl från en man som skrev ”de där godstågen som är längst bak 40 sekunder in i trailern, de fanns inte 1945, de kom inte förrän 1955”. Det exploderade. Men det tycker jag är härligt, det är härligt att folk sitter hemma med papper och penna och skriver upp fel fel fel, det betyder att de är engagerade, säger Mattias Nordkvist som spelar Gustaf Löwander.

Tittare har klagat på detaljer som gatuskyltar, byggnader som är i fel stad och för modern rekvisita. Men framför allt har de älskat ”Vår tid är nu” i sociala medier.

– Det finns en väldigt engagerad ”Vår tid är nu”-grupp på Facebook som vi alla är med och följer lite så där på håll. Och varenda gång som serien tagits ner från SVTplay så har det blivit en tittarstorm så den läggs upp igen. Det talar ju för att det finns väldigt hängivna fans, säger Josefin Neldén.

Den nya säsongen av ”Vår tid är nu” har premiär på SVT 1 oktober 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM