Fina hyllningen till Jerry Williams i ”Allsång på Skansen”

avMathilde Albinsson

Jerry Williams hyllades i sommarens näst sista avsnitt av ”Allsång på Skansen”.

Delar av hans eget band stod på scenen för att hedra den folkkäre rocklegendarens minne.

– Det är personer som jobbat nära Jerry under så lång tid, så är det några som kan det här till något extra speciellt, fint och värdigt så är det dem, säger Maria Ericson, projektledare.

Jerry Williams dog i mars efter en kortare tids sjukdom. Han blev 75 år.

Han var i många år en av Sveriges mest folkkära artister och har bjudit på hits som ”It started with a love affair”, ”I can jive”, ”Did I tell you” och ”Who’s gonna follow you home”.

I kvällens Allsång på Skansen hyllades rocklegendaren av delar ur sitt band.

– Med en outtömlig energi gav han alltid allt på scenen. Han gav sig aldrig förrän han fick med sig varenda en i hans publik. Det var glädjen, lusten och lusten att få lira med sitt band som var det viktigaste, säger Sanna från scenen i programmet.

Genomförandet har skett i samförstånd med nära och kära. För SVT var det viktigt att Jerry Williams familj och anhöriga gav sitt godkännande.

– Det var ju ganska nära som Jerry gick bort och då är det viktigt att det har hunnit få landa för familjen och de nära. Vi ville gärna göra en hyllning till, men bara om familjen tyckte att det kändes rätt, har ”Allsång på Skansens” projektledare Maria Ericson tidigare berättat för Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: SVT
ARTIKELN HANDLAR OM