Tv-serier

Dan Harmon ber om ursäkt efter pedofilskämt

Av: 

Patrik Jäverbo

NÖJE

Dan Harmon, skaparen av bland annat tv-serierna Rick and Morty och Community är i blåsväder.

Detta efter att en snart tio år gammal video där stjärnan skämtar om pedofili har blivit viral de senaste dagarna.

Det var under måndagen som videon började att få spridning viralt. Videon föreställer en parodi på tv-serien Dexter, där Harmon reser tillbaka i tiden för att ofreda mördare som unga i syfte att stoppa dem från att bli mördare längre fram i livet.

– 2009 gjorde jag ett pilotavsnitt med syftet att göra en parodi på tv-serien Dexter, men det enda jag lyckades med var att göra tittare upprörda, sa Harmon i ett uttalande efteråt.

tv-skaparen valde att ta bort videon från internet direkt efter den publicerades efter massiv kritik, han bad även om ursäkt för filmen.

Tv-skaparens framtid oklar

Förra veckan fick regissören James Gunn, som arbetade på uppföljaren till filmen ”Guardians of the Galaxy” sparken från Disney efter att han upprepade gånger skämtat om pedofili.

Tv-bolaget Adult Swim som ansvarar för Harmons nuvarande serie Rick and Morty valde under måndagen att uttala sig angående skämten:

– Det osmakliga innehållet i Dans video visar på dåligt omdöme och återspeglar inte det innehåll vi vill producera. Dan insåg sitt misstag 2009 och har bett om ursäkt, han har full förståelse för att den typen av innehåll inte är intressant för oss här på Adult Swim.

Bolaget har inte gjort något uttalande angående stjärnans framtida anställning hos dem.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

”Tiger king”-profilen i stor intervju: ”Min hämnd på Joe Exotic”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier