Mikkey Dee: ”En otrolig legend har gått bort”

Svenska trummisen minns hårdrockskollegan

avLeo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Under sina 35 år i hårdrocken har Mikkey Dee träffat Malcolm Young många gånger.

Han beskriver AC/DC-grundaren som en trendsättande legend.

– Malcolm är en av de största som har hängt en gura över axlarna, säger han.

1 av 4 | Foto: Magnus Sandberg
Mikkey Dee.

När Nöjesbladet når Mikkey Dee, 54, har han inte fått reda på dödsbeskedet.

– Han var ju dålig. Vi visste ju alla att han var sjuk och så, men inte att han trillat av pinnen. Det är väldigt tragiskt, säger han.

Under sina år i några av världens största hårdrocksband, däribland Motörhead och nu senast Scorpions, har den svenska trummisen flera gånger korsat vägar med AC/DC och Malcolm Young.

– Vi har haft kul när vi har setts. Vi har aldrig varit personliga vänner men alla i den här branschen hänger ju ihop ändå.

”Var ju stenhård på sin gitarr”

Flera gånger har han hamnat bredvid scenen när AC/DC har spelat. Senast var på Ullevi i Göteborg för ett antal år sedan.

För Mikkey Dee var det alltid en speciell känsla att se dem spela.

– De har alltid stått ut. När man gick och såg AC/DC visste man verkligen vad man fick för pengarna. Det var full leverans och 150 procent rock in i hjärtat. Malcolm var ju jävla stenhård på sin gitarr.

– Hela musikvärlden är ju rätt fascinerade över hur så enkla riff kan låta så jävla bra. Men jag säger att riffet är en grej, en annan är hur man levererar det. Det var det de var så unika på. Det finns många band som gör enkla och raka riff men leveransen är inte där alla gånger. Malcolm är en av de största som har hängt en gura över axlarna.

”När man stod där bara small det”

Några särskilda minnen av Malcolm Young har han inte. Inte mer att han var en ”riktigt cool kille”.

Som musiker lämnar han ett hål efter sig i hårdocksvärlden.

– Det är dit man strävar som artist, att kunna leverera som AC/DC lyckats göra hela tiden. Man behöver inte ens tycka om bandet. Men när man stod där bara small det. Nu med Malcolm borta är en stor del av det inte här längre, säger Mikkey Dee.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mikkey Dee

AC/DC

Hårdrock